Tvillinge-opdatering: Følmælk i stereo (video)

08-06-2020 10:54
Avl

Tvillingehoppeføllene fra Thy trives, og af og til er der trængsel i mælkebaren, fortæller opdrætterparret, der hver time hjælper det mindste af føllene med at komme til patten 

Copyright Ridehesten.com
Trængsel i mælkebaren i Thy. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I lørdags kom to levedygtige hoppeføl til verden på Stutteri Sorgenfri i Thy, der drives af Susanne Jensby Sunesen og Helmer Sunesen. Mens Susanne efter en invaliderende ulykke er blevet paradressurrytter og har vundet flere internationale medaljer, så har Helmer drevet hingstestation på stutteriet med hingste som bl.a. elitehingsten Leandro og Lavallo-sønnen Ladoga. 

Tvillingernes mor, den 13-årige hoppe Thy’s Lady Leight, er netop efter Ladoga og med Leandro som morfar, og helbror er A-hesten i dressur Leight. De to føl er efter den regerende verdensmester Jovian, og derfor skal føllene efter stutteriets tradition have navne, der begynder med J.

– Det brune føl, som er det største og førstefødte, skal hedde Joyce eller Jolene. Det har vi ikke bestemt endnu, men det lille sorte føl hedder Little J, fortæller Susanne Jensby Sunesen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Begge føl er mindre end gennemsnittet, men de er begge kvikke og livsstærke. Det brune føl har selv kunnet die fra første dag, mens lillesøster har fået hjælp til at komme til yveret for ikke at skulle bruge en masse unødige kræfter. Teamet på Stutteri Sorgenfri sørger for, at Little J stadig får hjælp til at komme op og drikke, så hun kan bruge sin kræfter på at styrke sig.

– Hun bliver stærkere og stærkere og kan næsten selv die nu, som man kan se på videoen, fortæller Susanne.

Copyright Ridehesten.com
Føllenes mor er helsøster til hingsten Leight, der her ses ved DM 2010 på Broholm med Michael Grønne Christensen. Foto: Ridehesten.com.

Hoppen Thy’s Lady Leigh kastede for seks år siden tvillinger og sidenhen været ridehest. Susanne og Jens troede ikke, at hoppen bar på tvillinger igen, så det var en overraskelse, da der lørdag morgen kom to små, levedygtige føl.

– Hun tager sig super godt af begge føl, og vi prøver at passe godt på hende med græs og det bedste foder, forsikrer Susanne.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen