Tysk total-sejr på Vilhelmsborg

05-02-2012 18:01

Signe Wiese

Det blev tyske Dieter Smitz på Landlady, der til aften sejrede i Grand Prix-springningen ved CSI** på Vilhelmsborg – Tina Lund red sig ind på en flot 2. plads

Fredag blev Dieter Smitz nr. to i den første Grand Prix-kvalifikation, lørdag vandt han den anden kvalifikation og i dag, søndag, satte tyskeren et flot punktum for sin deltagelse ved CSI-stævnet på Vilhelmsborg ved at sejre i stævnets største klasse, Selene Finans Grand Prix. Med sejren fik tyskeren både point til Rolex-ranglisten, men han kunne også hjemmebringe en præmiesum på godt 40.000 DKK. Dieter Smitz blev også stævnets mest vindende rytter. I alt 10 ryttere ud af et startfelt på 55 formåede at ride sig omspringningen – heraf var de 6 danske ryttere. Bedst placerede dansker blev Tina Lund, der på den kun 8-årige Jackson Hole, imponerede med en 0-runde, kun 1,5 sekund efter tyskeren. Norske Sandra Løvås blev nr. 3 på Pedro, og på 4. plads kom endnu en dansker, nemlig Christiane Tetzlaff på Womack Van’T Oud Vliegveld. Der var også dansk 5. plads; Christian Schou debuterede den 8-årige hingst Lertevang Colier i imponerende stil, med kun en enkelt, ærgerlig bom i omspringningen. Tidligere på dagen blev der afviklet finale i Lille Tur, hvor Tina Lund tog sejren med Amaretto, og Medium Tour blev det til sejr til den polske rytter Oskar Murawski på Peter Pan. Med aftenens Grand Prix-klassen blev der sat punktum for denne weekends internationale springstævne på Vilhelmsborg, der især har været præget af det usædvanligt kolde vejr. Ryttere, heste og Danish Derby Horse Shows personale har taget de mange frostgrader med højt humør, men desværre betød kulden også at tilskuerantallet har været begrænset weekenden igennem. Næste weekend er Danish Derby Horse Shows igen klar med international springning fra den 9. – 12. februar.

Mandag kan du se billeder fra stævnet på Ridehesten.com, og i næste nummer af Magasinet Ridehesten kan du læse en reportage fra de to internationale stævner på Vilhelmsborg.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald