Vejle Rideklubs 80 års jubilæum

09-02-2014 10:10, af Vibeke Mortensen

Lørdag den 25. januar blev Vejle Rideklubs 80 års jubilæum fejret med manér. Først med opvisning af rideklubbens ryttere, derefter med boller, varm kakao og lagkage til alle – og om aftenen med fest for de voksne

Jubilæumsshow
Først var det elevafdelingen der gav opvisning, til stor fornøjelse for både forældre og bedsteforældre og alle andre der var mødt op. Derefter var det handicapafdelingens tur. Michael, en af handicap rytterne, er et levende bevis på at handicapridningen har mange fordele, da han efter at have gået til handicapridning i et stykke tid, nu er i stand til at gå uden krykker. To af rideklubbens ponydressurryttere brillerede med en flot pas de deux, et dressur program hvor begge ryttere rider på banen samtidigt. Som det andet sidste indslag var herreholdet. Herreholdet er noget helt særligt – det er dem der gør størst fremskridt – og de har det sjovt. Som afslutning viste beridereleverne en flot springopvisning med højdespringning.

Efter showet var der varm kakao, boller og lagkage i rytterstuen, og der blev rigtig hygget, og snakket om gode minder og skønne hesteoplevelser.

Om aftenen var det så tid til fest – og temaet var ”De glade 80’ere”. Hallen var pyntet festligt op og alle gæster kom i vilde 80’er outfits. Aftenen startede kl. 18 med velkomstdrinks, derefter blev der serveret en lækker tre retters menu – og så startede underholdningen, forskellige sjove indslag og live musik – festen blev sluttet af med natmad – inden Vejle Rideklub igen gik til ro efter et flot og velbesøgt 80 års jubilæum.

- Vi havde en fantastisk dag, og alle rideklubbens afdelinger var med til at give et helt eminent show. Vi regner med at der har været 150-200 fremmødte, hvilket var ganske flot. Udtaler formand Steen Dybdal

Historien
Vejle Rideklub blev dannet den 27. januar 1934. Det startede med at der var ridebaner forskellige steder i byen, den første blev anlagt på Maria Plads. Det første ridehus blev bygget i 1942 på Toldbodvej og bruges den dag i dag, af Palle Iversens Jern og Stål firma – som kontorbygning.
I 1959 får rideklubben sit første 20x40 ridehus, som erstattede en gammel lade på 12x18, som rideklubben tidligere havde brugt.12x18 var ikke meget, og som formand Steen Dybdal siger - hvis vi ville ride stærkt, så måtte vi åbne portene i begge ender og ride uden om.

Ridehuset fra 1959 var en del af Jysk Idrætsskole, da den daværende formand for skolen gik meget op i ridning. Rideklubben holdte til på Nørremarksgården frem til 1985, hvor klubben flyttede til sin nuværende placering på Ibækvej 15, i Vejle. Klubben flyttede ind i 1985, ejendommen var en gammel landbrugsejendom, hovedhuset blev revet ned for at gøre plads til ridehuset og de tidligere svinestalde blev bygget om til hestestalde.

Beridere gennem tiden
Søren Knudsen var i Vejle Rideklub i 10 år, i perioden fra 1991-2001, efter Søren Knudsen trådte Søren Møller Nielsen til i 2001, han er selv uddannet i VRK tilbage i 1997.

Udover Søren Knudsen og Søren Møller Jensen har også Jens Trabjerg og Mads Jakobsen været ansat som beridere på Vejle Rideklub igennem en periode.
I dag er Peter Rahbek berider på stedet. Peter er selv uddannet i Vejle, og har i dag eleverne, Benjamin Grav A. Hansen, og Karin Fallah.

Fremgang i klubben
I de 5 år Steen har siddet som formand har Vejle Rideklub udviklet sig meget positivt. Efter en periode med stagnation, har klubben fordoblet medlemstallet og er nu oppe på 550 medlemmer, rideskolen har et godt ry, og der kommer hele tiden nye elever til. Dette ses især i de 3 ridehaller, som efterhånden er fyldt flere gange om dagen – det var ikke tilfældet for 5 år siden, siger formand Steen Dybdal.

Ifølge Steen Dybdal kommer den store succes især som følge af berider Peter Rahbek og de andre ansattes store indsats, samt at Vejle Rideklub overtog handicapridningen fra Brejning, da gården der blev nedlagt. Med handicapridningen som endnu en aktivitet, spænder Vejle Rideklub bredt, rideklubben udbyder blandt andet også babyridning, ridelejre, herre-hold og selvfølgelig spring og dressur undervisning for alle niveauer.

Vejle Rideklub afholder 10 større årlige arrangementer, der i blandt tre landsstævner. – Økonomisk set klarer vi vores forpligtigelser, og er i dag blandt de 10 største rideklubber i Danmark, siger Steen Dybdal med et smil.

Æresmedlem Mogens Kronborg
Mogens Kronborg har ligeledes gjort et kæmpe arbejde for Vejle Rideklub, i en alder af snart 90 er han stadig frisk og aktiv og kommer meget i klubben. Mogens er æresmedlem i VRK, grundet sit store arbejde og engagement for klubben, blandt andet VRKs integrationsarbejde, hvor han stod for kontakten til integrationsministeriet og dertilhørende konsulenter mv., DRF, medierne, kommunen og mange flere. Som resultat af Mogens’ hårde arbejde, lykkedes det Vejle Rideklub at starte hold for indvandrer børn og kvinder.  Også finansieringen af dette blev en mærkesag for Mogens, og uden ham var holdene aldrig blevet en realitet.

Mogens, der har været springdommer og steward gennem mange år, har udover sit æresmedlemskab hos Vejle Rideklub, fået tildelt Dansk Ride Forbunds guldnål, og blev i 2010 kåret som årets ildsjæl ved Dansk Ride Forbund, blandt andet på baggrund af sit store arbejde med integration i Vejle Rideklub.

Nye udfordringer
De gamle staldbygninger kan ikke leve op til de nye krav, der er til staldforhold, og Vejle Rideklub får derfor nye udfordringer i forbindelse med at skulle finde penge til at finansiere byggeprojektet. Det er lov om hestehold, der skal indfases fra 2010 til 2020, som gør at Vejle Rideklub, er nødt til at tage stilling til hvordan staldene skal være i fremtiden. – Vi har en forventning om at vi bygger nyt indenfor en treårig periode – siger formand Steen Dybdal.

Men fornyelsen af rideklubben kan være en fordel på mange forskellige områder. Staldene er så smalle at maskinerne ikke kan komme derind, og derfor muges boksene med håndkraft – det er et hårdt arbejde – og tiden kunne bruges på andre ting. Så på sigt kan de give bedre arbejdsmiljø at få nye stalde – endnu en årsag til at de gamle stalde må væltes.

Giver nye muligheder
En mulig løsning på problemet er at lave stalde i en af de allerede eksisterende haller, på den måde kan der leves op til reglerne for hestehold. I det at en af hallerne skulle optages til stald, ville det være en mulighed at lave en ny og moderne opvisningshal.

  

Læs også

Fællesskab er vigtigt hos Vejle Rideklub

21-05-2020 09:34, af Kristine Ulsø Olsen

I forbindelse med Dansk Ride Forbund og Trolle Companys aktivitetsdag, hvor vi i dag skal være #aktivesammenhverforsig, har Vejle Rideklub tænkt ud af boksen og lavet et stjerneløb rundt udendørs på rideskolen, så fællesskabet atter kan komme i fokus

Ny stævnesæson i gang i Vejle

28-01-2020 13:53, af Johanne Kofod Jensen

Så har jeg endelig fået taget hul på den nye stævnesæson ved landsstævnet i Vejle. Horse World Cuppen er altid noget særligt, fordi det er årets første stævne, det er så fedt at møde alle sine rideveninder igen og mærke om formen er ok til den nye sæson

Vinderne af Horseworld Cup er fundet

26-01-2020 18:23, af Cecilia Lindahl

De unge dressurryttere har vist flotte takter på banen med mange dygtige ponyer ved Horseworld Cup hos Vejle Rideklub. Vinderne af den samlede konkurrence for henholdsvis kat. III, II og I ponyerne er fundet 

Hjallerup indbyder til DYD-stævne

30-05-2013 14:18, af Signe Wiese

Fra den 5. - 7. juli afholder Hjallerup Rideklub kombineret B- og C-stævne i dressur for ryttere under 21 år. HRV har valgt at følge tråden fra det vellykkede Danish Youth Dressage-stævne på Vilhelmsborg i april, og viderefører DYD-konceptet, der har som fokus at lette overgangen fra pony til hest

Ecco Cup for ponyer er i fuld gang

18-03-2017 18:35, af Cecilia Lindahl
Pony|

I denne weekend byder Sundeved Rideklub velkommen til 1. kvalifikation af Ecco Cup 2017 for ponyerne

Dufour overlegen i ECCO Cup kvalifikationen

03-03-2009 11:04, af Grethe Næsby
Sundeved Rideklub var vært ved årets første ECCO Cup kvalifikation for juniorer og ungryttere. Tilslutningen til stævnet var stor, og stemningen i top, da de mange dygtige ekvipager viste deres kunnen for dommere og publikum.

Nye mestre i distrikt 1

26-05-2009 12:29, af Grethe Næsby
I weekenden blev distriktsmesterskabet for hold i distrikt 1 afgjort, og det blev Holte Rideklub, der løb med titlen

Landsstævne i Frederiksvæk - sidste chance

17-07-2013 12:03, af Thomas Bach Jensen

Det er nu sidste chance for at tilmelde sig landsstævnet i dressur med Ecco Cup U25 i Frederiksvæk Rideklub

Ponyerne gav 10.100 kr ved Danmarksindsamlingen

01-02-2010 10:12, af Maja Golles
Ponydressur og Billund Sports Rideklub gjorde noget ved sagen til det netop afholdte landsstævne og skrabede ikke mindre end 10.100 kroner sammen til støtte til Danmarksindsamlingen 2010

Andreas holder dressurkursus på Sjælland

05-01-2009 14:50, af Grethe Næsby
Andreas Helgstrand kommer til Rideklub Vestsjælland for at afholde dressurkursus torsdag og fredag i denne uge. Der er stadig få ledige pladser.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Marie Helene Rigård Rohleder

Webredaktør og nyhedsvagt

Marie Helene Rigård Rohleder

mhr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Tre heste døde af Ahorn-forgiftning

22-05-2020 11:05, af Britt Carlsen

– Det er rigtig ærgerligt! Carsten Valentin fra Dyrehavegaard, har mistet tre heste som følge af Ahorn-forgiftning, og normalt er det i efteråret, man skal være opmærksom på det, men nu har det vist sig af forårsspirer også er giftige

Det blinde "føl" Maria trives og er fyldt 1 år

23-05-2020 16:59, af Annika Knudsen Lorentsen

Sidste år fik stutteri Jepha føllet Maria, som var født uden øjne, og selvom det en overgang virkede urealistisk, at hun kunne få en god tilværelse, er Maria nu fyldt et år og trives på bedste vis

Det skal Daniel Bachmann nu!

26-05-2020 12:19, af Britt Carlsen

Nu er de sidste brikker faldet på plads for landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersen, der har opsagt sin stilling på Blue Hors, for at flytte med familie og heste ind på det smukke ridecenter Kleppenhus ved Ebeltoft

Avler har mistet tre heste til græssyge

26-05-2020 09:32, af Britt Carlsen

En nordjysk avler og og opdrætter har mistet tre ungheste til græssyge - først troede familien, det var kolik, men undersøgelser har vist noget andet

Jeg vil gerne være ridedreng igen!

22-05-2020 13:05, af Britt Carlsen

Andreas Helgstrand er i den privilligerede situation, at han nu rider tre verdensmestre, en sølv- og en bronzevinder, og han nyder det i fulde drag. Det har givet fornyet inspiration til igen at opsøge sportslige mål

Fiontini skal have tvillinger

24-05-2020 10:26, af Annika Knudsen Lorentsen
Avl|

Den tredobbelte verdensmester Fiontini har fået skyllet embryoner ud, og nu er to rugehopper scannet drægtige med hjerteslag, og dermed skal Fiontini have tvillinger hvis alt går vel

Thomas Larsen er i svag bedring

26-05-2020 14:50, af Britt Carlsen

Berider Thomas Dolleris Larsen, der den 17. maj blev ramt af en hjerneblødning, har nu gennemgået endnu en operation, og efter et tilbagefald går det igen fremad

Unghingsten Blue Hors Dalian lever ikke mere

20-05-2020 12:54, af Annika Knudsen Lorentsen
Avl|

Hingsten Blue Hors Dalian, som tidligere på året opnåede godkendelse til afprøvning ved Dansk Varmblods Hingstekåring, er desværre død i en meget ung alder, bare 3 år gammel

Kunstmuseum hænger udstoppet hest i loftet

28-05-2020 13:29, af Marie Helene Rigård Rohleder

Med udstillingen Dyr i kunsten viser det københavnske kunstmuseum ARKEN blandt andet en udstoppet hest, isbjørne med fjer og hunde i mennesketøj. Udstillingen rummer værker fra 34 internationale kunstnere, der med humor, vid og bid går i kødet på vores forhold til dyrene

Thomas Dolleris i kunstigt koma efter hjerneblødning

20-05-2020 15:36, af Annika Knudsen Lorentsen

Berider Thomas Dolleris Larsen blev den 17. maj ramt af en hjerneblødning, som er skyld i, at han nu er indlagt på Skejby Sygehus, hvor han ligger i kunstigt koma