Velfortjent World Cup-sejr til Martin Fuchs

10-04-2022 18:52

Det blev spændende til det aller sidste, da der her til eftermiddag skulle findes en vinder ved World Cup-finalen i springning. Martin Fuchs' gameplan med at skifte hest sikrede ham hans første World Cup-sejr og det blev derfor anden gang i træk, at trofæet skal til Schweiz

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Chaplin på æresrunde. Foto: FEI/Richard Juilliart

Alt kan ske når man har med heste at gøre og i særdeleshed i springning, hvor en enkelt bom kan have afgørende betydning. Det fik det også for flere af rytterne i dagens World Cup-finale i springning, hvor der blev vendt lidt op og ned på det samlede resultat. Amerikanske McLain Ward og Contagious e. Contagio/For Keeps lå i spidsen inden dagens finale, men stod ikke for presset, da det under de to runder blev til tre bomme og en tidsfejl.

29-årige Martin Fuchs fra Schweiz havde for første gang valgt at tage to heste med til finalen i Leipzig. I torsdagens første afdeling sejrede han på 15-årige Chaplin e. Verdi TN/Concorde, mens han i fredagens klasse havde valgt at ride The Sinner e. Sanvaro/Landgold 3. På The Sinner blev det til fire fejl og det lagde den unge schweizer ind på en delt tredjeplads inden dagens finale med samlet fem fejl. Det skulle vise sig at være afgørende, for i dagens finale hvor flere af de andre topryttere rev ned, formåede Martin Fuchs og Chaplin at holde hovedet koldt og derved sikre sig World Cup-trofæet med to fejlfrie runder. 

– Min plan med at tage to heste med lykkedes og jeg er så glad for at have en hest som ham, fortalte Fuchs efterfølgende til FEI-TV.

Ved sidste World Cup-finale i Göteborg i 2019 vandt schweiziske Steve Guerdat og derfor skal trofæet med hjem til Schweiz for anden gang i træk, da World Cup-finalen ikke har været afholdt de seneste to år grundet COVID-19 og herpesvirus.

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Chaplin. Foto: FEI/Liz Gregg

Hollandske Harrie Smolders lå særdeles lunt i svinget til en topplacering, da han efter de to første runder i torsdag og fredags, lå på en samlet andenplads med Monaco e. Cassini II/Contender. Vallakken var særdeles velspringende i dag, men på den sidste del af banen i dagens sidste runde, faldt der en bom og dermed forsvandt drømmen om en World Cup-sejr, eftersom at Martin Fuchs forinden havde redet fejlfrit. Med fire fejl fra i dag og fire fra de foregående dag, holdt Smolders fast i andenpladsen ved dette års World Cup-finale.

Copyright Ridehesten.com
Harrie Smolders og Monaco. Foto: FEI/Richard Juilliart

Dagens to krævende baner fik som sagt flere af rytterne i toppen til at indkassere fejl, men svenske Jens Fredricson, som er bror til verdens ranglingstens nummer 1, Peder Fredricson, fløj fejlfrit gennem begge baner på Markan Cosmopolit e. Cohiba 1198/Calido I. Inden dagens finale lå ekvipagen på en syvende plads, men med to fejlfrie runder i dag, lykkedes det dem at avancere til en samlet tredjeplads i dette års World Cup-finale i springning.

World Cuppens samlede resultat.

Resultater fra stævnet.

Se Martin Fuchs og Chaplin springe den sidste og afgørende runder herunder.

Fakta
Den danske historie i World Cup-regi

Modsat i dressur, hvor der er tre danskere til start ved World Cup-finalen, så er der ingen danskere til start. Der er virkelig mange topryttere i springning, og det er sjældent, at de danske ryttere har været aktive i World Cup-kvalifikationerne i en sådan grad, at det er lykkedes dem at kvalificere sig til finalen. 

Det er dog lykkedes før, blandt andet da Tina Lund i 2005 red finalen i Las Vegas, mens Thomas Velin har deltaget i hele fem World Cup-finaler i henholdsvis 2000, 2002, 2003, 2004 og 2009.

Copyright Ridehesten.com
Harrie Smolders, Martin Fuchs og Jens Fredricson. Foto: FEI/Richard Juilliart
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen