Vi fortsætter forberedelserne til OL

20-03-2020 10:28

Dressurrytterne, som er en del af bruttoholdet til OL, fortsætter forberedelserne derhjemme.  – Vi er ikke bekymrede for det sportslige, det skal vi nok klare, bare alle forbliver sunde og raske, fortæller holdleder Helle Krasnik Trolle 

Copyright Ridehesten.com
Holdleder Helle Trolle (tv) med to af landsholdsrytterne, Cathrine Dufour og Agnete Kirk Thinggaard. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Dressurrytterne på bruttoholdet er i fuld gang med forberedelserne frem mod OL i juli/august. Meldingerne fra IOC, den internationale olympiske komite, er at forberedelserne mod OL i Tokyo er i fuld gang. Planen for de hjemlige dressurrytteres forberedelse frem mod OL har omfattet et stærkt hold på fem ryttere i Hagen, men da det tyske stævne er aflyst, mister rytterne en del af deres forberedelse.

– At vi ikke kommer til Hagen, det tager vi helt roligt. Naturligvis ville vi gerne have mødt tyskerne, men det må vente, siger holdleder Helle Krasnik Trolle. I forhold til rytternes OL-forberedelse betyder det ikke noget. – De kan lige så godt træne derhjemme. Der er altid en risiko forbundet med at rejse med hesten til stævner, og det er en kalkuleret risiko, som vi tager, når det er nødvendigt. Nu bliver hestene sparet for det, fortsætter hun.

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Helle Trolle har været igang med forberedelserne frem mod OL gennem meget lang tid, og det samme har rytterne. Derfor betyder det ikke noget for forberedelserne mod OL, at de internationale stævner formodentlig først åbner igen til maj eller juni.

Indtil videre fortsætter forberedelserne til verdens største ridestævne i Aachen i juni, og der bliver formodentlig der, rytterne skal i konkurrence næste gang. – Bliver Aachen vores første udendørsstævne i år, ja så klarer vi også det, understreger Helle, der er ingen panik i den danske OL-lejr, selvom de da havde glædet sig til at møde tyskerne i Hagen. Nu bliver det formodentlig i Aachen istedet, og enkelte ryttere kan, hvis de har behov for det, måske også nå at ride i Compeigne, Frankrig. 

– Vi har de vigtigste resultater i hus, rytterne er kvalificerede, og de fortsætter nu træningen derhjemme. Vi tager det helt roligt, vi er velforberedte, og når det hele åbner igen er vi klar. Det vigtigste lige nu er, at ingen bliver syge, slutter Helle Trolle.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen