– Vi skal mindske bureaukratiet

07-07-2023 15:52

Trine Askjær-Jørgensen

Nordjysk Ridecenter i Svenstrup bød forleden velkommen til Venstres europaparlamentariker Asger Christensen og tidligere medlem af Folketinget, Anne Honoré Østergaard, hvor der blev diskuteret dyretransport og dyrevelfærd

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I naturskønne omgivelser tog Lisa Møller Hansen fra Nordjysk Ridecenter imod tidligere medlem af Folketinget og islandsk hesterytter Anne Honoré Østergaard og Asger Christensen, som er landmand og sidder i Europaparlamentets landbrugs- og fiskeriudvalg.

I selskab med Rasmus Møller og John Siiger Hansen blev der diskuteret dyretransport og dyrevelfærd. Efter planen skal EU’s dyretransportlovgivning nemlig revideres til efteråret.

Her håber den danske europaparlamentariker, Asger Christensen, at sætte sit aftryk. For i Danmark er vi førende indenfor transport af alle "Jens Hansens bondegårdsdyr" og lidt til: Heste, grise, køer og får samt kyllinger.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg kæmper meget for, at vi får alle op på Danmarks niveau. Vi gør allerede en masse for, at vores dyr transporteres på førsteklasse. Til gengæld er der nogle brodne kar i Europa, der ikke respekterer EU-lovgivningen, lyder det fra Venstrepolitikeren.

Samtidig håber Asger Christensen på, at han kan være med til at mindske den bureaukratiske byrde, som hesteejere står overfor: – Fødevarestyrelsen har meget strenge krav, når det kommer til registreringer af heste og flytninger af heste. Det skaber en masse papirarbejde, som i mine øjne har taget overhånd. Vi har simpelthen behov for at mindske bureaukratiet, siger Venstremanden.

I 2020 var Asger forhandler på EU’s Jord til Bord-strategi. En opdatering af dyrevelfærdslovgivningen er en del af den strategi.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner