Vicky og Dejo i top tre

24-10-2020 19:02

Hannah Duelund Liltoft

I Sverige har vi i disse dage danske ryttere afsted til militarystævne. Vi har nogle af danskerne igennem både dressur og springning, og i morgen venter terrænspringningen

Copyright Ridehesten.com
Vicky Mathiesen og Dejó var også til start ved Falsterbro Horseshow i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

To af vores danske deltagere ligger på nuværende tidspunkt nummer tre i to forskellige klasser. Både dressur og springning er overstået for Vicky Mathisen. Sophia Stegmann har kun været igennem dressur ved det internationale militarystævne i Sverige. 

Danske Sophia Stegmann og Callistro e. Cardento/ Mago xx ligger som nummer tre i CCI3*-L med 32 strafpoint. Svenske Katrin Norling fører i øjeblikket klassen med 27,7 i straf.

Under konkurrencen foregår det således, at rytterne i de klasser, der er anført med L til slut, rider dressur i dag, springning søndag og terræn mandag. 

Copyright Ridehesten.com
Nordic Baltic Championship Vilhelmsborg, 2019. Sophia Stegmann og Callistro Foto: Ridehesten.com / Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danske Vicky Mathisen og Dejó e. Koppány er til start i klassen CCI2*-5. Her foregår det anderledes. I dag startede Vicky og Dejó ud med at ride dressur, hvor Dejó som altid var godt tilpas; faktisk så godt han mente at kende vejen rundt, hvilket resulterede i, at der indtraf et par changementer. De sluttede dressuren af med 65,68% fra dommer ved C og 68,18% fra dommer ved M.  

Copyright Ridehesten.com
Falsterbo Horse Show, 2018 hvor Vicky Mathiesen og Dejó var til start. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Vicky, der er alene afsted, fortæller, at efter dressuren er overstået, har den enkelte rytter 30 minutter til at få skiftet udstyr og opvarmet til springning. Vicky, der er kendt med rutinen, klarede det inden for tiden og leverede en fejlfri runde på banen, hvilket pt. rækker til en tredjeplads hos parret.

– Banen gav mange fejl, og faktisk var der blot seks fejlfrie ryttere efter dagens springklasse. Dejó trådte dog en sko af under springningen, men den er heldigvis sat på igen. Nu gør vi klar til i morgen, hvor det gælder terræn, udtaler Vicky.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen