Vilhelmsborg under kniven

24-07-2015 15:15

Britt Carlsen

Det nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg har gennemgået flere renoveringer og nye er på vej - forude venter en ekstrem travl august med nationale og internationale arrangementer, og direktør Casper Cassøe Küth glæder sig til at vise centeret frem

- Det er så sjovt, men vi har bare enormt travlt, indleder direktør for Vilhelmsborg Casper Cassøe Küth, der fortæller, at i forbindelse med breddefinalerne havde hestesportscentret deadline på to større byggeprojekter: nye toiletter i den store opvisningshal og et permanent podie i samme hal, til erstatning af det stilads, som hidtil har været opsat.
- Vi har skiftet alle vores gamle traktorer ud med nye fra John Deere, og så har vi haft travlt med oprydning og generel istandsættelse, fordi vi ønsker at stedet står mere "skarpt", fortæller Casper. Han og personalet på Vilhelmsborg kan se frem til en august måned med fuld fart på, og store nationale og internationale begivenheder hver weekend.

Hvad kan man opleve?
Den 31. juli til 2. august er det araberhestene som vil pynte på Vilhelmsborg, idet DSAH, Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl, arrangere Nationalt Show og Nationalt Rideshow med kåring og DM i dressur og springning. Der bliver show/kåring/ridning i både opvisningshallen, den gule hal, på gårdspladsen og springstation. 

I år er det 50 år siden, at Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark blev stiftet. I den anledning er foreningen værter ved det 18. Internationale Show, som finder sted på Vilhelmsborg den 8.-9. august. De danske medlemmer har meldt sig talstærkt til showet, men også foreningerne fra ni andre lande i Europa kommer, og derfor bliver det muligt at se mere end 300 ponyer og cobs i løbet af showet. Der bliver opbygget tre konkurrencebaner på Østanlæget ved skoven med et stort festtelt med plads til over 500 spisende gæster. 

Den 14. - 16. august er der hoppekåring i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg, fredag i springning og lørdag i dressur, mens der søndag er følskue i DV region 5 . - Vi forventer 220 DV-heste over de tre dage, og så kommer der omkring 150 Haflingere til samme weekend, fortæller Casper. For på Østanlæget bliver der arrangeret DM for Haflinger Sport, og på gårdspladsen og i ridehallerne er der Haflinger kåring. Det er to forskellige arrangementer, som afvikles sideløbende. 

Den efterfølgende weekend, den 21. - 23. august, er det Fjordhestene som indtager Vilhelmsborg, hvor de afholder deres årlige kåring i et stor arrangement.

Den 28. - 30. august kommer Dansk Varmblod tilbage til Vilhelmsborg med Equsana Eliteskue, hvor de bedste hopper, 2-års hopper og føl fra sommerens skuer og kåringer samles til finale. Under eliteskuet afvikles desuden Elitefølauktion og Dansk Hesteforsikring Youngster Cup i dressur og springning. Det er ikke det eneste man kan opleve, for samtidig afvikler Danish Derby Horseshow landsstævne med endelig udtagelse til UVM på Zangersheide samt kvalifikation til dressurchampionatet. Alt ialt en spændende weekend med masser af aktivitet og mere end 300 heste i staldene.  

Og så starter september måned med Alrid for Islandsheste. - Sideløbende med aktiviteten i august der involvere heste, så har vi også et stort festspil, Vilhelmsborg Festspil, der afvikles fra den 28. juli til den 15. august i Parken ved hovedbygningen. Indtil nu er der solgt 12.000 billetter og arrangørerne forventer at nå 15.000, fortæller Casper. 

Hotel og kursusvirksomhed
Restaurant Mejeriet har haft forrygende travlt med bryllupper og selskaber, fortæller Casper, for de oplever de, at flere ryttere vælger at afvikle deres private fester på stedet. En større renovering af de 20 værelser, som står til udlejning på Vilhelmsborg er også påbegyndt, og forventes at være helt færdig til oktober. Det betyder, at Vilhelmsborg i samarbejde med restauranten kan tilbyde at arrangere konferencer og møder for virksomheder, noget der allerede nu er startet i mindre målestok. 
- Ulrich Trolle, fra Trolle Company brugte nogle af lokalerne til at præsentere deres kollektion for rideudstyrsbutikkerne, og vi vil gerne bruge vores lokaler til den type arrangementer også i fremtiden - det søger vi at udvikle og udbygge, fortæller Casper. Han glæder sig over det gode samarbejde som er mellem brugerne af stedet, og i den nære fremtid vil der også blive forbedrede faciliteter, så Dansk Islandshedsteforeining i højre grad kan benytte stedet til arrangementer. 

Der kommer hele tiden større eller mindre forbedringer til, og Casper Cassøe Krüth glæder sig over hvert et lille fremskridt, og ser frem til at nogle af de store planer for stedet fremtid kan blive udført i praksis. 

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald