VM-dressur starter i dag

12-09-2018 12:16

Camilla Tiefensee Schrøder

Den første uge af verdens største ridesportsevent er blevet skudt i gang, og i dag skal de første to ryttere fra det danske dressurlandshold på banen i Tryon

Copyright Ridehesten.com
Åbningsceremonien fandt sted tirsdag. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske dressurryttere er faldet godt til på den anden side af Atlanten, hvor World Equestrian Games 2018 blev skudt i gang med en spektakulær velkomstceremoni sent i nat dansk tid. I den første uge af verdensmesterskaberne er der dressur, reining, distance og military på programmet med dansk deltagelse i førstnævnte.

Se Ridehesten.coms tidsplan for første uge af WEG (dansk tid)

Holdkonkurrence over to dage
VM i dressur starter med Grand Prix, hvor 77 ryttere skal på banen i holdkonkurrencen, som afvikles over to dage. Klassen starter i dag, onsdag, klokken 15.00 (alle tidsangivelser i denne artikel er dansk tid), og første danske ekvipage er Rikke Svane og Finckenstein, som rider på banen kl. 15.45. Anders Dahl og Selten HW skal på kl. 20.27, mens de to sidste ryttere på det danske hold må vente til torsdag. Her har Betina Jæger starttid kl. 15.54, mens Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack er sat til 20.36.
Det er holdets tre bedste resultater, der tæller i den samlede stilling.

Se start- og resultatlisterne.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack er blandt de sidste 15 ryttere i feltet og skal derfor på banen torsdag aften dansk tid. Ekvipagen har i år opnået en DM-sølvmedalje og en syvendeplads ved World Cup-finalen i Paris. Det er første gang, de er på landsholdet ved et stort mesterskab. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Videre til individuelle finaler
De 30 bedste ekvipager fra Grand Prix-klassen går videre til fredagens Grand Prix Special, hvor der er individuelle medaljer på højkant. Herfra går de 15 bedste (dog højst tre pr. nation) videre til søndagens individuelle VM-finale i kür.

Man kan se med på FEI.tv eller på Eurosport.

DV-hingst varmer dressurbanen op
Den første dressurhest, publikum får at se på stadion i Tryon, er en Dansk Varmblod. Et kvarter inden dagens Grand Prix-klasse officielt starter, rider amerikanske Olivia Lagoy-Weltz nemlig på banen på den 14-årige DV-hingst Lonoir e. De Noir 3/Loran (opdr. Jan og Dorte Rassing). Deres rolle er at varme dommerne op med et testridt inden konkurrencen for alvor går i gang.

VM fortsætter i næste uge
Fra på mandag gælder det kampen om VM-medaljer i springning, kørsel, voltigering og paradressur, hvor Danmark er repræsenteret i de to sidstnævnte.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen