Voltigører imponerer

24-08-2013 11:59

Voltigører fra Tørring og Sjørring Rideklubber har allerede flere gange imponeret publikum ved scenen på oplevelsesområdet under ECCO FEI European Championships i Herning

Copyright Ridehesten.com

Det var en spændende opgave, der en dag kom gennem et opkald fra Dansk Ride Forbund. Opgaven lød på at underholde med voltigeringsopvisninger fra scenen i oplevelsesområdet under ECCO FEI European Championships i Herning. Man ville nemlig gerne vise de besøgende andre aspekter af ridesporten end dressur, springning og para-dressur, som er de tre discipliner, der afvikles europamesterskaber i lige nu i Herning.

Til showet havde holdet fra Tørring Rideklub også lånt to voltigører fra Sjørring Rideklub, og generelt er voltigeringssporten en sport med et stort sammenhold, også klubberne imellem. - Man hjælper gerne hinanden, også selv om man er konkurrenter til stævner, fortæller Charlotte Præstgaard; - på den måde hjælper vi hinanden til at blive bedre og giver sporten som helhed et løft opad.

Voltigeringssporten i Danmark er i en positiv udvikling. I Tørring Rideklub startede man så småt i 2007 og i dag er to af de voltigører, som deltog i showet udtaget til NM. Opvisningsholdet består af voltigører i alderen 11-22 år, hvor den nyest tilkomne først startede med at træne i april, mens andre har trænet i 7-8 år.   

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen