5 råd til at få det bedste ud af corona

08-11-2020 10:30

Marie Helene Rigård Rohleder

Vi er alle ved at være godt trætte af coronapandemien, og de mange restriktioner som den medfølger. Hverdagen er forandret, men vi giver dig her 5 gode tips til, hvordan du kan få det bedste ud af situationen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Forsamlingsforbud, mundbind og aflysninger. Vi er efterhånden ved at vænne os til en meget forandret hverdag. Nu handler det mest af alt om at forholde sig til virkeligheden, og få det bedste ud af den. 

Vi har med inspiration fra det engelske hestemedie Horse and Hound samlet en række tips og tricks til, hvad du kan få tiden til at gå med sammen med din hest. 

  1. Gør folden, stalden og hesten klar til vinteren: Aflyste stævner og arrangementer giver mere tid til at få klaret alle de praktiske opgaver omkring hesten. Tag en eftermiddag og tjek alt hegn, stolper og led igennem. Mål strømmen og sørg for at alt tråd er spændt op, så det ikke hænger og afleder på jorden. 
  2. Begynd at filme dig selv når du rider: Brug coronapandemien som et springbræt til at komme igang med online undervisning og/eller begyndt at filme dig selv, når du rider derhjemme. Det er nyttig læring, når man kan sidde hjemme i sofaen og analyserer sin ridning. 
  3. Kom igang med rytterfitness: Frem med yogamåtten, løbeskoene eller træningsbolden. Der findes masser af gode træningsvideoer på nettet med øvelser, som er målrettet lige netop den hårdt prøvede rytterkrop. Start i det små og begynd at træn 15 minutter hver dag. Det gavner både din hest og dig. 
  4. Kig godt på din hest: Tag et par skridt tilbage og analyser din hest. Hvordan er dens huld, hvad er status på hovene, humøret og helbredet? Måske skal der justeres i foderet eller ændres i udstyret. Det kan være lærerrigt at gennemgå ens daglige rutiner med hesten, måske er der plads til forbedring et sted eller to. 
  5. Ryd op: Brug din søndag på at gennemgå alt dit rideudstyr. Også det i ikeaposerne oppe på loftet. Sorter, smid ud og doner til eksempelvis hesteinternatet Nyt Hesteliv, som sælger brugt rideudstyr. 
Nyheden fortsætter efter annoncen

 

 

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing