7. plads til springlandsholdet i Sopot

05-06-2015 23:22

Grundlovsdag skulle landsholdet springe i Furusiyya FEI Nations Cup i Sopot i Polen. Den nykårede Danmarksmester Rikke Haastrup, Andreas Schou, Linnea Ericsson og Torben Frandsen leverede fine takter og sikrede Danmark en 7. plads. Tyskland vandt, mens Frankrig blev nr. 2 og Belgien nr. 3

Copyright Ridehesten.com

Danmark havde trukket startnummer 10 blandt de 13 deltagende nationer. Det var Linnea Ericsson på Thornhill Kate, der lagde ud for landsholdet, og det blev til to ærgerlige nedslag og en tidsfejl. Den danske mesterekvipage Rikke Haastrup og Qualico du Bobois var næste danske indslag på banen, og ekvipagen kom fint gennem banen med et enkelt nedslag og en tidsfejl. Torben Frandsen på Antares fik 4 fejl, mens Andreas Schou og Allstar leverede bedste danske resultat med en enkelt tidsfejl. Dermed sluttede Danmark 1. runde med samlet 10 fejl, hvilket rakte til en foreløbig 8. plads og dermed lige akkurat en plads i 2. runde. Efter 1. runde delte Frankrig og Belgien 1. pladsen med hver 4 fejl, mens Tyskland, Storbritannien og Polen lå nr. 3 med 5 fejl.

Dansk 7. plads i Sopot 
I 2. runde fik både Rikke og Linnea 4 fejl, mens Torben desværre fik 8 fejl. Andreas og Allstar fik et enkelt nedslag, og dermed sluttede danskerne på 7. pladsen med samlet 22 fejl. Tyskland og Frankrig havde begge 5 fejl efter de to hovedrunder og skulle dermed ud i en omspringning om 1. og 2. pladsen. Her trak Tyskland det længste strå og sikrede sig sejren. Belgien blev nr. 3 med samlet 12 fejl.

Fire stævner baner vej til finale 
Fra maj til slutningen af september skal det danske springlandshold gennem fire pointgivende kvalifikationsstævner springe for kvalifikation til den endelige finale i Furusiyya FEI Nations Cup og mulig oprykning til 1. division i Europa. De fire pointgivende stævner i Nations Cuppen, som FEI har tildelt Danmark deltagelse i, er Odense, Sopot, Budapest og Arezzo.

Koncept for Furusiyya FEI Nations Cup 2015 
Verden er inddelt i seks ligaer, hvor den europæiske liga er inddelt i 1. og 2. division. Her starter Danmark i 2. division, hvor 16 lande konkurerer.

Hver nation i 2. division tildeles fire stævner, som er pointgivende for kvalifikation til den endelige finale i Furusiyya FEI Nations Cup samt oprykning til 1. division. Finalen afvikles i Barcelona. 
Den bedste nation i 2. division rykker op i 1. division og er samtidig kvalificeret til finalen. Det næstbedste land i 2. division er også kvalificeret til finalen, hvor der er mulighed for oprykning til 1. division, hvis man placeres i top 8 ved finalen.

Nationer kan deltage i andre kvalifikationer, men det er kun de fire tildelte stævner, der er pointgivende i turneringen.

Kilde: DRF.

CSIO Sopot 

Resultater

Furusiyya FEI Nations Cup 2015 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing