Caracciola MT er her ikke mere

12-06-2022 14:12

Trine Askjær-Jørgensen

Den charmerende holstenerhingst Caracciola, der for cirka halvandet år siden kom i træning hos Daniel Bachmann Andersen og for nyligt har vundet en Intermediaire II, er død

Copyright Ridehesten.com
Caracciola MT og Daniel Bachmann Andersen. Foto: Lars Seefeld
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den smukke, grå holstenerhingst, Caracciola MT e. Chin Champ/ Calido, er pludselig død i en alder af kun ni år, skriver St.Georg.

Hingsten blev opereret efter at have lidt af kolik og kom sig i første omgang godt efter den alvorlige operation. Men i løbet af natten efter operationen forværredes dens helbred, så dyrlægerne desværre ikke havde anden mulighed end at aflive den.

Den charmerende 9-årige hingst blev født hos Miriam Kathleen Haak i Slesvig-Holsten, Tyskland, og var egentlig avlet til at være springhest, men den olympiske mester, Sissy Max-Theurer, spottede dens talent for dressur og købte den på en auktion. Hun gav hingsten navnet Caracciola efter den legendariske racerkører af samme navn, og den fik bogstaverne MT for Max-Theurer med samt  kælenavnet "Chichi".

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten startede sin karriere under Yvonne Henke, men et år senere overtog Melanie Tewes tøjlerne og sammen vandt de to bl.a. bronze i Bundeschampionatet, da hingsten var 6 år. I en alder af 8 år var Caracciola på S-niveau og godt på vej mod Grand Prix, hvorfor han i januar 2021 flyttede ind hos danske Daniel Bachmann Andersen for at tage det sidste skridt videre.

Efter et par andenpladser i Tyskland kvalificerede ekvipagen sig i 2021 til Nürnberger Burgpokal-turneringen. Her blev hingsten placeret som nummer syv i finalen. Caracciola gik sit første stævne på dansk grund i starten af 2022 og havde netop vundet en Intermediaire II med over 74% i slutningen af marts. Desværre måtte rejsen nu pludselig slutte.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen