Cassidy er på dupperne inden Saab Top 10

29-11-2019 16:13

Camilla Tiefensee Schrøder

En supertændt Atterupgaards Cassidy viste i dagens træning på Friends Arena, at han er mere end klar til lørdagens dressurtopmøde, Saab Top 10, sammen med Cathrine Dufour

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy har deltaget ved Saab Top 10 en gang før, nemlig i 2017. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Cathrine Dufour, som denne weekend repræsenterer Danmark ved Saab Top 10, er ankommet til Stockholm, hvor hun lørdag og søndag indtager Friends Arena sammen med Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/Donnerhall (opdr. Atterupgaard). Og det var en yderst ivrig Cassidy, hun havde med sig på træningsbanen i dag inden den store konkurrence.

– Han er meget frisk og glad og på dupperne, og han var virkelig tændt i træningen i dag. Så han er klar til kamp, siger Cathrinde Dufour, som har delt et videoklip fra dagens træning på sin Instagramprofil.

Indendørs-udfordringen
Atterupgaards Cassidy var i sine lidt yngre dage kendt for at blive noget tændt ved indendørsstævner, men selvom den 16-årige vallak i dag er en ganske erfaren herre, kan han stadig lade sig rive med af stemningen.
– Det er noget tid siden, han har været som han var i dag. Men det er også en ekstraordinært stor bane, hvor der der sker rigtig meget omkring ham, og det er længe siden, vi har redet indendørs sidst, forklarer den 27-årige dressurstjerne.

Hendes sidste indendørsstævne med Cassidy var årets Hingstekåring i Herning, hvor de vandt Grand Prixen med 79.065 % og küren med 86.500 %. I sommersæsonen deltog de bl.a. i EM i Rotterdam, hvor de vandt bronze i Grand Prix Special.

Copyright Ridehesten.com
På det officielle pressefoto for Saab Top 10 2019 poserer verdens nummer et, Isabell Werth, på en motorcykel ved siden af Patrik Kittel, som er en af drivkræfterne bag konceptet. Bagved ses Jessica von Bredow-Werndl, Helen Langehanenberg, Michelle Hagman, Therese Nilshagen, Cathrine Dufour, Emmelie Scholtens, Antonia Ramel og Anne Meulendijks. Foto: Emma Svensson

Sidste rytter i arenaen
Saab Top 10 indledes med Grand Prix i morgen fra klokken 11.10, og Cathrine rider på banen som klassens sidste rytter på startlisten – lige efter Isabell Werth og Weihegold.

– Jeg håber på at komme ind og få en skidegod ridetur, vise noget godt arbejde og holde ham nogenlunde i ro. Jeg kommer ikke med de vanvittige forventninger, for det er jo et helt sindssygt hold, det her, siger hun.

Det er FEI's verdensrangliste i dressur, der er udgangspunktet for invitationerne til Saab Top 10, som i år afholdes for tredje gang. Alle tre år har der været dansk deltagelse.

Søndag er der kür på programmet for det stjernespækkede felt, som udover verdensetteren Isabell Werth også tæller svenske Patrik Kittel og tyskerne Jessica von Bredow-Werndl og Helen Langenhanenberg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se start- og resultatlisterne

Topryttere aflyste
Oprindeligt var Daniel Bachmann Andersen også inviteret til stævnet i kraft af sin placering som nummer otte på verdensranglisten, men da Blue Hors Olymbrio blev overdraget til Agnete Kirk Thinggaard, aflyste han deltagelsen.

Den tyske EM-sølvvinder Tyske Dorothee Schneider var også oprindeligt en del af startfeltet, men hun har aflyst, da hun har valgt at prioritere World Cup-stævnet i Madrid.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen