Dufour vinder Saab Top 10 med fantastisk kür

01-12-2019 12:44

Camilla Tiefensee Schrøder

Med en helt magisk opvisning på Friends Arena lykkedes det i dag Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy at slå dressurdronningen Isabell Werth med en kür til svimlende 89.445 procent og få Dannebrog til tops i Saab Top 10 

Copyright Ridehesten.com
Det lykkedes Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy at slå verdens nummer et Isabell Werth på Friends Arena i Stockholm i dag. Foto: Sweden Horse Show
Nyheden fortsætter efter annoncen

Så skete det. Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy e. Caprimond Donnerhall (opdr. Atterupgaard) vandt den ultimative dressurkonkurrence for verdensranglistens top 10 og slog Isabell Werth og Weihegold af den trone, de ellers er så vant til at sidde på.
– Tænk engang, min lille røde pony, som nogle engang sagde aldrig ville blive en Gran Prix-hest, lyder det fra en overvældet Cathrine på direkte svensk TV lige efter klassens endelige resultat kom på tavlen. Som hun fortalte til Ridehesten i fredags, tog hun til Sverige med ganske beskedne forventninger og regnede slet ikke med at slå Isabell Werth. Men hendes knap 17-årige vallak viste i dag, at han stadig bliver bedre og bedre.
– Jeg har redet ham i 10 år, og han er ikke bare min hest, men også min ven og min "partner in crime", og jeg skylder ham alt, fortæller hun til SVT og tilføjer:
– Jeg kommer til at flyve hele vejen hjem til Danmark!

En rekordernes dag
Det var ikke kun Cathrine Dufour, der slog personlig rekord i kür i dag. Patrik Kittel indtog tredjepladsen med en ny personlig rekord på Well Done de la Roche – 86.115 procent. Også Jessica von Bredow-Werndl slog personlig rekord med Zaire-E og indtog fjerdepladsen med 85.825 procent.
Isabell Werth og Weihegold leverede et stort set fejlfrit ridt som fjerdesidste ekvipage på banen, men i dag var deres score på 89.310 procent ikke nok til at slå den danske dressurstjerne, som netop nu står øverst på podiet.

Præmieceremonien er i gang netop nu.

Læs interview med Cathrine Dufour og Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein her.

Se resultatlisten

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour øverst på podiet i Stockholm. Til venstre Isabell Werth og til højre Patrik Kittel. Foto: Anne Mette Kristoffersen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner