Darc og Zepter på vej til Omaha

30-03-2023 14:21

Annika Knudsen Lorentsen

I næste uge afholdes World Cup-finalen i Omaha, USA, og de to danske heste der skal deltage i henholdsvis dressur og springning er på vej mod finaledestinationen

Copyright Ridehesten.com
Darc de Lux (tv.) og Blue Hors Zepter klar til afgang fra Absolute Horses. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det bliver virkelig spændende når flere danske atleter i næste uge skal deltage ved World Cup-finalen i Omaha, USA, i henholdsvis dressur, springning og voltigering. 

Mens de to voltigeringsatleter allerede er i USA for at træne med en hest, som de har fået stillet til rådighed derovre, så er de to danske heste, som skal deltage i henholdsvis dressur og springning, netop påbegyndt deres rejse. 

Det drejer sig om Darc de Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus), som skal deltage i springningen med Andreas Schou i sadlen, og Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, som skal deltage i dressuren med Nanna Skodborg Merrald i sadlen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to heste er netop nu på vej til lufthavnen i Liege, Belgien. Herfra vil de flyve over Atlanten sammen med groom Hannah Carlsson, som er groom for Andreas Schou og Darc de Lux. I USA mødes de med Elise Rensink, som er groom for Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Hannah fortæller, at de er godt på vej, og at flyet er planlagt til at lette i morgen tidlig. 

Finalen starter den 5. april og afholdes til og med den 8. april. De første der skal i aktion er dressurrytterne den 5. april, mens springrytterne ligeledes skal ride deres første konkurrence den 5. Dressuren fortsætter den 7, mens springningen fortsætter både den 6. og 8. april. Voltigeringen foregår den 6. og 8. april. 

Mere information om finalen. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner