Dufour: – Free er bare "formidable"

26-05-2024 19:21

Trine Askjær-Jørgensen

VIDEO: Så er årets danmarksmesterskab i dressur for seniorer afviklet hos Vallensbæk Rideklub, hvor Cathrine Laudrup-Dufour og MSJ Freestyle tog en overbevisende sejr med deres spritnye kür bestående af sange, der betyder noget helt særligt for Cathrine

Nyheden fortsætter efter annoncen

Stemningen var i top, og tribunerne stuvende fulde rundt omkring banen på Vallensbæk Rideklub, hvor seniorernes DM i dressur her i eftermiddag skulle afgøres. Vejret viste sig fra sin bedste side, og de mange publikummer fik fornøjelsen af at overvære ridning på meget højt niveau.

Med over 16 procentpoint ned til andenpladsen blev det ikke overraskende en sikker sejr til Cathrine Laudrup-Dufour og hendes OL-kandidat Mount St John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall. Som den allersidste ekvipage i klassen kom de på banen med deres spritnye kür, der indeholder musik fra bl.a. John Legend, Titanic, og sangen "Formidable" af belgiske Stromae, for som Cathrine siger, er Freestyle bare "formidable". Man kan ikke andet end at være enig med hende i, at hannoveranerhoppen, der er ejet i et partnerskab mellem Laudrup-Dufour, Zinglersen og engelske Emma Blundell, er i en liga for sig.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og MSJ Freestyle. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Cathrine og Freestyle dansede sig igennem den meget svære kür og viste blandt andet fuldstændig ubesværede, yndefulde og samtidig kraftfulde piaffe- og passagesekvenser samt en ny, spændende øvelseskombination, hvor parret gik direkte fra skridt til piaffepiruette ind i galoppiruette og omvendt. Küren blev belønnet med intet mindre end 86,975%, og dermed kunne Cathrine velfortjent hænge DM-guldmedaljen om halsen med i alt 168,715.

– Hun er ulig noget andet. Jeg kniber mig i armen over, at jeg er så heldig at ride på sådan en hest, sagde Cathrine blandt andet efter ridtet.

Hør hende fortælle mere i videoen her:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline) var andensidste ekvipage på banen, og Carina havde tydeligvis spændt buen til den velkendte boyband-kür med bl.a. Backstreet Boys og red efter en topplacering. Efter et ridt fuld af højdepunkter som bl.a. fri trav og galop, galoppiruetter og passage kunne Carina runde ridtet af med først etterchangementer efterfulgt af toerchangementer og så passage med tøjlerne i én hånd op mod dommerne, mens publikum klappede parret i mål. Efter en kür til 78,15% kunne Carina med sammenlagt 152,51 hænge sølvmedaljen om halsen i årets mesterskab.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Efter et brag af en kür, sædvanligvis til tonerne af Adele, kunne Lone Bang Zindorff hænge bronzemedaljen om halsen. Med Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov viste hun kraftfuld og flot passage, store, rummelige sidetraversader, flotte toer- og etterchangementer på buet spor efterfulgt af galoppiruetter og sidetraversader i galop. Efter en piruette i piaffe blev parret klappet det sidste stykke ad midterlinjen i passage, og det blev til flotte 79,675% og i alt 151,975 i årets mesterskab.

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Selvom der sneg sig lidt fejl ind i dag, så red Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf e. Foundation/ Leandro (opdr. Inger-Marie Andreasen) en virkelig flot kür, som blev belønnet med 76,45% og gav en fjerdeplads i årets mesterskab med i alt 148,95.

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Anna Zibrandtsen og Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger tog sig af femtepladsen med i alt 143,45 efter en flot kür til 74,55%.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det samlede resultat af mesterskabet.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner