DV flot repræsenteret i Wellington

16-03-2024 10:03

Anja Hegstrup

Global Dressage Festival går nu ind i sin 10. uge, og sæsonen rykker dermed tættere på sin afslutning. Danskavlede heste gør god figur til stævnet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne uges stævne er sæsonens største, hvis man vel og mærke kigger på antallet af deltagere, men med tanke på, at det er et olympisk år, er der ikke så mange overraskelser at spore. Mange havde helt sikkert håbet på at se f.eks. Endel Ots og Zen Elite's Bohemian til start i CDI denne weekend, men sådan bliver det ikke. Der er ingen tvivl om, at parret har en klar plan, som de holder tæt til kroppen, og med yderligere et CDI-stævne tilbage inden sæsonafslutning af Global Dressage Festival er der selvfølgelig stadig en mulighed.

Desuden afholder TerraNova, Myakka City og World Equestrian Center i Ocala tilsammen tre CDI-stævner inden deadline for at kvalificere sig til OL løber ud den 6. maj. Disse to steder ligger inden for fem timers kørsel fra Wellington, og et forsigtigt gæt er, at det er her slaget skal stå. 

Der er desuden den regel i USA, at det kun er resultater fra Grand Prix og Grand Prix Special, der tæller, altså regnes kür ikke med.

Men tilbage til stævnet, hvor flere danske heste er på startlisten i weekenden. Især ungdomsafdelingen er stærkt repræsenteret.

Torsdag var første dag for U25-rytterne, og det blev et opgør udelukkende mellem danskavlede heste. Christian Simonson var til start på 13-årige Son of a Lady e. Soreldo/ Welt Hit II (opdr. Trine og Allan Severinsen). I Danmark blev hesten redet af Carina Cassøe Krüth.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend rider parret deres første CDI denne sæson, og med en score på 69,265%, deres hidtil bedste, blev det til sejr over Ella Fruchterman på 15-årige Hannah Montana W e. Blue Hors Doolittle/ Sidney (opdr. Henrik Wiborg), som opnåede 65,499%. Hannah blev i Danmark redet og uddannet til Grand Prix af sin mangeårige rytter Sanne Svendsen.

Fredag morgen var det først juniorenes tur, og Virginia WoodcockMøllegårdens Sans Soucis e. Sir Donnerhall I/ Sam Sam (opdr. Lone Christiansen) havde en superfin tur og blev vinder af klassen med 67,980%.

I ungrytterklassen var Ella igen på banen. Denne gang med 13-årige Holts Le'Mans e. L'Espoir/ De Noir (opdr. Kirsten Holt Rasmussen). Med 66,275% blev det til en tredjeplads i klassen.

Sidst, men ikke mindst, var det tid til U25-rytternes Grand Prix. Den sympatiske og talentfulde rytter Christian Simonson på Son of a Lady var første rytter på banen og lagde sig i front, en position han holdt og blev en fortjent vinder af klassen med 71,308%. Endda med en piaffe, hvor de gik lidt i stå og derfor ikke helt fandt takten. Ella Fructerman på Hannah Montana havde ikke den bedste dag og endte på 62,154%.

Christian Simonson er en af de ryttere, som Zen Elite's Heidi Humphries har valgt at sponsere, og Christian har dermed endnu en dansk hest til fremtiden, nemlig 9-årige Guinness MT e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Romanov (opdr. Jan Pedersen). Guiness blev i Danmark succesfuldt redet af Daniel Bachmann Andersen.

Danmark var i U25-klassen også repræsenteret hos dommerne, hvor Susanne Baarup Christensen var at finde i buret ved H.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen er bl.a. dommer ved stævnet og er dermed rejst stort set lige fra hingstekåring i Herning til Florida. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen