Dygtige unge piger modtager Nis Valdemars talentpris

09-08-2020 13:25

Annika Knudsen Lorentsen

I forbindelse med weekendens Aarhusmesterskab i dressur blev to talentpriser fra Nis Valdemars Mindefond uddelt til to dygtige piger, Augusta Isabella Læsø og Stine Twisttmann

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Stine Twisttmann på Miss Marple M, Ejner Madsen, Augusta Isabella Læsø på Tovdal's Sky Dragon og Hans Jørgen Nørgaard. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nis Valdemar valgte sidste år at donere et stort beløb til en mindefond, som bærer hans navn: Nis Valdemars Mindefond. Formålet med fonden er at støtte talentudviklingen lokalt. 

Derfor blev der ligesom sidste år i dag uddelt talentpriser i forbindelse med Aarhusmesterskaberne på Vilhelmsborg, og i år blev der uddelt en pris til den mest vindende i både LA1/LA2-mesterskabet og PRI/PRT-mesterskabet. 

Copyright Ridehesten.com
Augusta Isabella Læsø på Tovdal's Sky Dragon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I LA-mesterskabet blev prisen uddelt til vinderen af Aarhusmesterskabet for kategori 3 og 2. Her var det Augusta Isabella Læsø der med sin 3'er pony Tovdal's Sky Dragon e. Dryfe Starry Knight/Mango Aa (opdr. Emillia Rose Mortensgaard) kunne sikre sig den samlede sejr i både mesterskabet og i kampen om talentprisen, hvor hun også konkurrerede med rytterne i 1'er ponyernes mesterskabsklasse. 

Copyright Ridehesten.com
Stine Twisttmann på Miss Marple M. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I PRI/PRT var det tilgengæld en 1'er ponyrytter der løb med talentprisen. Her var det nemlig Stine Twisttmann med Miss Marple M e. Antario N/Bolero (opdr. Ivar og Kim Simonsen). Også her gjaldt det, at Stine vandt Aarhusmesterskabet, ligesom hun ligeledes havde den bedste score samlet for alle ponykategorier. 

Nis Valdemar desværre ikke til stede
Sidste år var Nis Valdemar, som i år fylder 89 år, selv mødt op for at overække prisen, men i år måtte han desværre blive hjemme, da han ikke kan forlade plejehjemmet på grund af corona. Nis Valdemar, som selv har arbejdet som berider, og som har uddannet et utal af berider under sin tid i Aarhus, fortsætter altså med at bidrage til uddannelsen af unge talenter, nu gennem disse talentpriser. 

I dag stod Hans Jørgen Nørgaard, som er chefberider hos Aarhus Rideklub, for at overrække priserne til de to dygtige piger. Det gjorde han i samarbejde med Ejner Madsen, og begge ryttere modtog fine ærespræmier og 10.000 kr.

Se resultater fra stævnet her.

Copyright Ridehesten.com
Stine Twisttmann til venste og til højre Augusta Isabella Læsø. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen