Dygtige, unge ryttere i ECCO Cup

12-06-2022 21:43

Trine Askjær-Jørgensen

I denne weekend bød Kolding Rideklub indenfor til landsstævne, hvor der blandt andet var ECCO Cup for junior-, ungryttere og U25-ryttere på programmet. Her er det samlede resultat af anden kvalifikationsrunde

Copyright Ridehesten.com
Katrine Johannsen og Rossander. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Både junior-, ungryttere og U25-ryttere red denne weekend anden kvalifikationsrunde i den populære ECCO Cup ved landsstævnet i Kolding Rideklub. I går var de i ilden første gang, og senere i dag stod den så på kürfinalen, inden det samlede resultat af anden runde stod klart.

Juniorer
Hos juniorerne blev det også vinderen af gårsdagens klasse, der løb med sejren i det samlede resultat. Katrine Johannsen og Rossander e. Blue Hors Rockefeller/ Latimer (opdr. Dorthe og Rikke Sandberg Svensson) red sig til sammenlagt 147,253% og tog dermed sejren med godt et procentpoint foran andenpladsens Theresa Rosenkilde og Blue Hors Zwobber e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov (opdr. Blue Hors ApS), der i går indtog tredjepladsen, men altså i dag red en flot kür, som resulterede i en samlet score på 146,162%. På tredjepladsen kom Karoline Mathilde Ravnsbo og Atterupgaards Kawasaki e. Krack C/ Stedinger (opdr. Atterupgaard), som red sig til samlet 142,380%.

Samlet resultat.

Ungryttere
I ungrytterafdelingen blev det den tidligere succesfulde ponyrytter, Sophia Boje Obel Jørgensen, der med Foldagers Chablis e. Blue Hors Romanov/ Idocus (opdr. Mette Boje Frederiksen) i går red sig til en andenplads, men altså i dag trak en samlet score på 143,545% og dermed tog en sikker sejr med ca. 4% ned til andenpladsen. Her kom gårsdagens tredjeplads, Amalia Skjold sammen med Falkendaune Macohl e. Fürstenball/ Schwadroneur (opdr. Thomas Bach Jensen), der ligesom Sophia og Chablis gav den gas i küren og scorede sammenlagt 139,334%. På tredjepladsen blev det gårsdagens vinder, Lea Andreassen Torabi og Bergåkras Amaranth (SWB) e. Ampère, der fik i alt 136,925%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Samlet resultat.

Copyright Ridehesten.com
Maria Mejlgaard Jensen og Trebiz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

U25
I Grand Prix-cuppen, hvor der ikke var andet end tre ekvipager til start, blev det ikke overraskende den samme vinder som i går. Maria Mejlgaard Jensen red sig sammen med den 19-årige vallak Trebiz e. Der Lord til sammenlagt 127,572%.

Samlet resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Fakta
Om Ecco Cup

ECCO blev stiftet i 1963 og er i dag et af verdens førende sko-brands samt en af verdens største producenter af læder til andre luksusmærker. Det har altid ligget ECCO på sinde at støtte op omkring unge, der gennem deres sport udviser målrettethed, engagement og dedikation. Derfor er formålet med ECCO Cup’en at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten, således ekvipagerne får mulighed for at dygtiggøre sig til at konkurrere på internationalt niveau. ECCO Cup strækker sig fra kategori II ponyer til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed de unge talenters rytterkarriere i et kontinuerligt forløb.

ECCO Cup 2022:

  • 1. Kval fandt sted i marts på Sundeved Rideklub
  • 2. Kval er 10.-12. juni for junior Jun/YR,U25 og 17.-19. juni for pony på Kolding Rideklub
  • 3. Kval for pony: 30. september til 2. oktober på Solrød Rideklub
  • 3. Kval for Jun/YR/U25 er 4.-6. november på Heslegård Sportsrideklub
  • Finalen for alle aldersgrupper finder sted den 25.-27. november på Blue Hors

Kvalificeret til finalerunderne for pony kat. I, juniorer og YR er de 15 ekvipager og for pony kat. II de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. Dog skal man have redet andendagens finale ved minimum to af kvalifikationsstævnerne.

Kvalificeret til U25-finalerunden er de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de 3 kvalifikationsrunder.

Fold up
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen