En weekend med springmesterskaber

30-05-2024 18:34

I denne weekend er hele tre rideklubber værter for mesterskabsklasser. Udover Vallensbæk Rideklub, der afvikler Agria DRF mesterskab for juniorer og ungryttere i dressur samt U25 i paradressur, afholder Næstved Sportsrideklub Agria DRF mesterskab i springning for ponyhold, mens Hjallerup Rideklub afholder anden kvalifikation af dette års Walber Cup

Copyright Ridehesten.com
Emily Lee Vestergaard var på sidste års sølvhold, nemlig Hillerød Sportsrideklub og stiller igen i år op på samme hold med ponyen Sting's Yaris. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Den kommende weekend er en weekend i mesterskabernes tegn, da hele tre rideklubber afvikler mesterskabsklasser. Udover Vallensbæk Rideklub, der står for dressurmesterskabet, afholder Næstved Sportsrideklub for første gang i deres karriere Agria DRF Mesterskabet i springning for ponyhold, hvor otte hold skal kæmpe om de flotte medaljer og titlen som dette års danmarksmester. 

Copyright Ridehesten.com
Stævnet bliver afholdt på de flotte faciliteter hos Næstved Sportsrideklub. Foto: Privat.

Sidste år vandt Slagelse Rideklub med deres ponyhold bestående af Laura Sloth Kjær, Julie Sørensen, Amalie Breum-Harild og Christel Engelbrecht. Slagelse Rideklub stiller igen i år med et hold til mesterskabet, der i år består af Fenja Fonager Schougaard, Mejse Rosenkrands Knudsen, Filippa Ørnfeldt Bertelsen og Laura Sloth Kjær. Derudover er der syv andre hold til start, nemlig Herning Rideklub, Aalestrup Heste og Rideklub, Hillerød Sportsrideklub, Hestehavens Rideklub, Capacity Showjumping Center, endnu et hold fra Hillerød Sportsrideklub og et hold fra Næstved Sportsrideklub. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Sloth Kjær var med Boom Box med til at sikre Slagelse Rideklub guldet sidste år. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Udover Næstved Sportsrideklub, afholder Hjallerup Rideklub anden kvalifikation af årets Walber Cup, hvor de 12 bruttohold fortsat rider for en plads i dette års finale, hvor de kæmper om Agria DRF mesterskabstitlen i springning for klubhold. Stævnet afholdes på markedspladsen i Hjallerup samtidig med Hjallerup marked, så der er garanti for en festlig weekend med god stemning og masser af tilskuere.

Copyright Ridehesten.com
Med Hjallerup Marked som baggrund er der garanti for god stemning og masser af publikum til anden kvalifikation af dette års Walber Cup. Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen.

Første kvalifikation af Walber Cup blev afholdt på Riders Cup i Herlufmagle, og her sikrede holdet fra Fyens Rideklub sig sejren. Holdet bestod af Ida Bech Lange, Karoline Amalie Uhd-Nielsen, Tine Krog Jensen og Karen Møller Rohde, der dermed lagde sig i spidsen af dette års Walber Cup. Til denne kvalifikation hos Hjallerup Rideklub er der tilmeldt otte ud af de tolv hold, nemlig Bryndumdam Rideklub, Fyens Rideklub, Lykkegaard Sportsrideklub, Kjellerup Sportsrideklub, Slagelse Rideklub, Vasehus Rideklub og Sydvestfyns Rideklub. Det bliver spændende at se, hvilket hold, der får samlet flest point og dermed rykker tættere på en plads i finalen, der afholdes hos Sportsrideklubben i Bernstorffsparken i september. 

Copyright Ridehesten.com
Ida Bech Lange og Jokinal var på det vindene hold ved første kvalifikation af Walber Cup. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Se start- og resultatlister for Agria DRF Mesterskabet i springning for ponyhold hos Næstved Sportsrideklub. 
Se start- og resultatlister for anden kvalifikation af Walber Cup hos Hjallerup Rideklub. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner