Endnu et 9-tal, nu til Katrinelund Satisfaction

11-10-2019 20:36

Annika Knudsen Lorentsen

Kasper H. Hansen red den meget velspringende Katrinelund Satisfaction til sejr i anden kvalifikation af Pavo og Dansk Ride Forbunds championat i springning for 5-års heste

Copyright Ridehesten.com
Kasper H. Hansen og Katrinelund Satisfaction. Foto: Ridehesten.com/Ida K. Dragvik Dalgaard

Niveauet har været tårnhøjt hos de 5-årige heste ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championat i springning, så præstationerne skulle være i top, for at blive blandt de 20 bedste, som går videre til morgendagens finale.

Sejren i dagens kvalifikation gik til Kasper H. Hansen og Katrinelund Satisfaction e. Sandro’s Adel/Crelido (opdr. Ib Kirk), som i dag havde fundet en bedre rytme end i går. Det blev belønnet af stildommerne, som gav hingsten et 9-tal og fine ord med på vejen:

– Hingsten springer løsgjort og virker til at have nemt ved det. Det er en hest med stor kapacitet og forsigtighed.

Katrinelund Satisfaction vandt sidste år finalen for 4-års heste, og han har nu mulighed for at gentage denne succes som 5 års, men konkurrencen er hård.

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup Kristensen og Copy Champ. Foto: Ridehesten.com/Ida K. Dragvik Dalgaard

Andenpladsen i dagens kvalifikation gik til den ene af gårsdagens vindere, nemlig Rikke Haastrup Kristensen med Copy Champ e. Copyright 17/Chambertin. Ekvipagen leverede endnu en gang en fantastisk runde og i dag kom karakteren også et lille nøk op, og de opnåede 8.8. Dermed er parret i spidsen efter de to kvalifikationer og dermed sikkert blandt de 20 til morgendagens finale.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Schreiber og Why Not. Foto: Ridehesten.com/Ida K. Dragvik Dalgaard

På en delt tredjeplads i dagens klasse kom Charlotte Schreiber med Why Not e. Warrant/Calypso II (opdr. Lauritz Lauritzen) og Søren Møller Rohde med Action Man Ask Z e. Action-Breaker/Calvados Z. Begge ekvipager leverede runder, som modtog stor ros fra klassens stildommere: Kenneth Ernst, Lorenz Linnet og svenske Lennart Lindelöw. Karakteren blev 8.7 til begge ekvipager.

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Action Man Ask Z. Foto: Ridehesten.com/Ida K. Dragvik Dalgaard

På femtepladsen i dagens klasse kom tre ekvipager: Mathilde Lind Skjøtt med San Pedro 15 e. Stakkato/Contendro I, Torben Frandsen med den kårede hingst Elmegårdens Dakota e. E Bøgegårdens Dicapo/Catoki (opdr. Maria og Martine Schnoor) og Maria Bjørnkjær Asferg med sølvmedaljehoppen Finette Ask e. Quintero/Carthago (opdr. Stutteri Ask).

Stærkt felt i finalen
De 20 bedste ekvipager efter de to kvalifikationer er videre til finalen i morgen. Se det samlede resultat her.

Det bliver spændende at se hvilke heste der kan holde det tårnhøje niveau og hvilke heste der også kan rides i et højt tempo, når de 5 bedste ud af de 20 ekvipager i finalen skal mødes i en omspringning, som afgør det endelige resultat.

Se start- og resultatlister her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen