Endel og Bohemian vinder GPS

04-03-2024 14:46

Anja Hegstrup

I fredags havde Endel Ots og Bohemian deres stævnedebut sammen i Grand Prix. I går søndag fulgte de så op med en debut i Grand Prix Special, hvor det så ud til, at de allerede har lært hinanden bedre at kende

Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden har amerikanske Endel Ots debuteret Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, der nu går under navnet Zen Elite's Bohemian, eftersom han er blevet købt af det amerikanske Zen Elite Equestrian Center, for hvem Ots rider.

Fredag havde de en flot debut sammen i Grand Prix ved stævnet i Wellington, Florida, hvor det blev til sejr til trods for lidt forsigtig ridning fra det nye makkerpar.

Kun små 20 minutters opvarmning var nødvendig før Endel og Bohemians debut i Grand Prix Special søndag. Der blev udvekslet jokes og grinet meget i høretelefonerne hos Endel og træneren Albrect Heidemann, og igen bar hele setuppet præg af, at det gjaldt om bare at nyde turen.

Det var tydeligt, at Endel turde satse lidt mere i dag inde på banen, og i forhold til i fredags virkede især galoppen mere energisk, og Bohemian kom meget mere op i fronten. Det var ligeledes som om, Endel havde fundet opskriften på indridningen til piaffe, så ekvipagen undgik fredagens fejl, hvor Bohemian gik lidt i stå.

Nyheden fortsætter efter annoncen

74,256% blev det til for parret, hvilket var fuldt ud fortjent. Det bedste af det hele var, at de to virkelig ser ud til at stole på hinanden, og inde på banen var der ingen tvivl om, at Endels rolige tilgang smitter af på Bohemian.

– Denne gang red jeg ham rent faktisk. Første gang var jeg ret nervøs, men denne gang var det rigtig sjovt. Jeg synes, det var dejligt at have disse starter og lære ham lidt bedre at kende på opvarmningen og i programmerne, sagde Endel blandt andet til Dressage-News

Næste skridt er at ride CDI, hvilket bliver den store test i forhold til den svære, internationale arena.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup

Video af ridtet:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen