Endnu et mesterskab i Vallensbæk

30-05-2024 16:05

I den kommende weekend skal der findes hele fire danmarksmestre i Vallensbæk, hvor Agria DRF mesterskabet for juniorer og ungryttere i dressur samt U25 i paradressur skal afvikles. Her er der endnu en gang et spændende startfelt at se frem til 

Copyright Ridehesten.com
Sidste års vinder af ungrytternes mesterskab, Frederikke Gram Jacobsen på Ryvangs Zafina. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Vallensbæk Rideklub står igen klar efter sidste weekends succes med endnu en weekend i dressurens tegn, hvor hele tre medaljesæt skal uddeles ved Agria DRF mesterskaberne. Denne gang er det juniorerne, ungrytterne og U25 paradressurrytterne, der skal kæmpe om dette års titel som danmarksmester. 

Copyright Ridehesten.com
De flotte faciliteter hos Vallensbæk Rideklub danner endnu en weekend rammer for Agria DRF Mesterskaberne. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Udover mesterskaberne går der også nationale klasser, hvor stævnet skydes i gang fredag med en Intermediare, og rundes af fredag aften med en Prix St. George med et fyldt startfelt. Her er nemlig hele 21 ekvipager til start. Lørdag skydes de første mesterskabsklasser i gang, hvor pararytterne skal på banen først.  Her er sidste års danmarksmester, Nikoline Bjørkmann Holm Hansen endnu en gang til start, men denne gang med en anden hest. Sidste år blev hun danmarksmester sammen med Poppelgårdens Da Capo, men i år er hun altså til start med Hesselhøj DJ e. Hesselhøj Donkey Boy/ Tailormade Lancelot, som indtil videre har givet Nikoline stor succes. Parret har nemlig været til stævnestart fire gange, og alle fire gange har de vundet, så det bliver spændende at se, om Nikoline tager guldet med hjem endnu et år. 

Copyright Ridehesten.com
Sidste år vandt Nikoline Bjørkmann Holm Hansen mesterskabet for U25 paradressur med Poppelgårdens Da Capo. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Derudover skal der også findes en danmarksmester for ungrytterne. Sidste år lagde Frederikke Gram Jacobsen sig i spidsen af mesterskabet helt fra start, og holdt positionen hele vejen hjem. Igen i år er Frederikke at finde på startlisten, men denne gang i sadlen på Foldbergs Dantino e. Dante Weltino/ Blue Hors Romanov, som er avlet af familien Foldberg og er lillebror til den succesfulde Foldbergs T (Little Treasure), der med Stinna Foldberg er gået hele vejen fra LC-Grand Prix. Frederikke får dog kamp til stregen, for med et stærkt startfelt til dette års mesterskab, er intet sikkert. 

Copyright Ridehesten.com
I år er Frederikke igen at finde på startlisten, men denne gang i sadlen på Foldbergs Dantino. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

Tredje og sidste mesterskab, der skal afvikles i denne weekend hos Vallensbæk Rideklub er Agria DRF mesterskab for juniorerne. Sidste års vinder var Sophia Boje Obel Jørgensen, der i år er rykket op i ungrytternes rækker. Dog er sidste års sølvmedaljetager, Cornelia Munch Sinding at finde på startlisten, denne gang med hele to heste, nemlig den 12-årige hoppe Hjorth's Zarina e. Blue Hors Zack/ Ragazzo, og hesten hun sidste år vandt sølv på, nemlig den 17-årige vallak Lord Hamilton e. Lord Loxley/ Don Primero.

Copyright Ridehesten.com
Cornelia Munch Sinding og Lord Hamilton. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

I juniorernes mesterskab, er der også et søskendepar at finde. Nemlig Rosenkilde-søstrene, der til dagligt trænes af Dennis Fisker, er til start med deres topheste, som de erhvervede sig i december 2023. Sofia Rosenkilde er nemlig til start på Blue Hors Kingston e. Glock's Toto Jr./ Turbo Magic, der har været avlshingst hos Blue Hors, og har gået med både Nanna Skodborg Merrald, Christian Tudela Ruiz og Sophia Ludvigsen i sadlen. Nu er det så Sofia Rosenkilde, der har overtaget tøjlerne på den smukke hingst, og parret har allerede flere sejre på CV'et. Søster Theresa Rosenkilde overtog ligeledes en ny hest i 2023. Lone Bangs UVM-hest Poseidon Majlund e. Tailormade Temptation/ Solos Landtinus blev nemlig Theresas nye juniorhest, og også de er til start ved dette års mesterskab. Derudover er Theresa også til start med Blue Hors Zwobber e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov, og dette par har haft stor succes, hvor de blandt andet opnåede to ud af to sejre under FEI World Championships i Herning i 2022. 

Copyright Ridehesten.com
Theresa Rosenkilde og Blue Hors Zwobber. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

Der er ingen tvivl om, at med så mange spændende ekvipager til start, bliver det et spændende mesterskab for både ung-, junior- og pararytterne. Se stævnets foreløbige startlister her.  

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing