Flere videoer med chokerende træning

05-02-2024 15:21

Hele weekenden har de sociale medier flydt over med grufulde træningsvideoer fra Cesar Parra, og der dukker hele tiden flere videoer op med modbydelige træningsmetoder fra den amerikanske dressurrytter

Copyright Ridehesten.com
Cesar Parra. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I sidste uge begyndte sagen med 59-årige Cesar Parra, som oprindelig er fra Columbia, men som i 2009 blev amerikansk statsborger, for alvor at rulle. Gennem weekenden er skandalen vokset, og flere skræmmende videoer florer på de sociale medier af Parra, som allerede blev anklaget for hestemishandling i 2015, men blev derefter frifundet

Både det amerikanske rideforbund (USEF) og FEI var hurtige til at reagere, og Cecar Parra blev øjeblikkeligt midlertidigt suspenderet fra konkurrence både nationalt og internationalt, mens hændelserne efterforskes. På nogle af videoerne hævdes der, at to tyske dressurprofiler deltager, og det tyske rideforbund meddeler, at de også har modtaget videoer, og de har derfor udleveret materialet til anklagemyndigheden til juridisk gennemgang og med henblik på at starte egen efterforskning.

I fredags berettede vi i nyheden "Nyt i Cesar Parra-sagen" om, at flere kilder havde viden om, at politiet ville fjerne hestene fra Cesar Parras stalde. Vi gør opmærksom på, at dette endnu ikke er bekræftet, og vi ej heller ved, om det kommer til at ske. 

Det seneste videoklip, som hollandske Dressuur Klassiek har udgivet, viser hvordan Cesar Parra først longerer en hest, der har reb bundet ned omkring hovene på forbenene, og i det andet klip sætter en rytter sig op og rider hesten, mens Parra løber ved siden af med to lange piske.

Videoerne kan ses herunder, men Ridehesten advarer mod stærke klip.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen