Foderbutikker må fortsat holde åbent

19-12-2020 06:28

Marie Helene Rigård Rohleder

Selvom butikker i butikscentre nu igen skal være lukkede som følge af corona-situationen, kan butikker, der sælger foder, fortsat være åbne, uanset om de ligger i et butikscenter eller ej. Det fastslår Fødevarestyrelsen

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nye restriktioner som følge af covid-19 har medført, at foderforretninger lige nu oplever en stigning i indkøb af foder til heste og kæledyr. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. 

Men der er ingen grund til at hamstre, for selvom butikker i butikscentre nu igen skal være lukkede som følge af corona-situationen, kan butikker, der sælger foder, fortsat være åbne, uanset om de ligger i et butikscenter eller ej.

Når du køber foder i en detailforretning, skal du tage de samme forholdsregler, som når du køber fødevarer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen skriver i pressemeddelelsen, at forsyningen af foder af afgørende for både dyr, der indgår i fødevareproduktionen, og for hobby- og kæledyr.

Ifølge Fødevarestyrelsens er der ikke udfordringer med forsyningen af foder. Der er foder på lager i Danmark, og forsyningskæderne fra udlandet fungerer. 

Foderfirmaet Brogaarden har lavet en plakat, som foderforhandlerne kan hænge op i butikkerne og oplyse kunderne om baggrunden for, at de fortsat må holde åbent. 

Tryk på filer herunder og download plakaten. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen