Foderbutikker må fortsat holde åbent

19-12-2020 06:28

Marie Helene Rigård Rohleder

Selvom butikker i butikscentre nu igen skal være lukkede som følge af corona-situationen, kan butikker, der sælger foder, fortsat være åbne, uanset om de ligger i et butikscenter eller ej. Det fastslår Fødevarestyrelsen

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nye restriktioner som følge af covid-19 har medført, at foderforretninger lige nu oplever en stigning i indkøb af foder til heste og kæledyr. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. 

Men der er ingen grund til at hamstre, for selvom butikker i butikscentre nu igen skal være lukkede som følge af corona-situationen, kan butikker, der sælger foder, fortsat være åbne, uanset om de ligger i et butikscenter eller ej.

Når du køber foder i en detailforretning, skal du tage de samme forholdsregler, som når du køber fødevarer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen skriver i pressemeddelelsen, at forsyningen af foder af afgørende for både dyr, der indgår i fødevareproduktionen, og for hobby- og kæledyr.

Ifølge Fødevarestyrelsens er der ikke udfordringer med forsyningen af foder. Der er foder på lager i Danmark, og forsyningskæderne fra udlandet fungerer. 

Foderfirmaet Brogaarden har lavet en plakat, som foderforhandlerne kan hænge op i butikkerne og oplyse kunderne om baggrunden for, at de fortsat må holde åbent. 

Tryk på filer herunder og download plakaten. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing