Føllet Phoenix klarede den ikke

21-10-2021 13:49

Christine Krogh Frausing
Skribent

Føllet Phoenix har i den sidst tid kæmpet for at overleve, efter at have fået alvorlige forbrændinger. Phoenix blev fanget i en, formodentligt påsat brand, men nu kunne han ikke længere

Copyright Ridehesten.com
Phoenix blev redet fra en brand, der formodentligt var påsat. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Phoenix ankom til Redwings Horse Sanctuary i august, efter at have pådraget sig alvorlige forbrændinger i en staldbrand i USA. Staldbranden formodes at være påsat, og endte altså med at koste livet for den lille pony, skriver Horse & Hound.

Redwings talsmand forklarede at Phoenix blev plejet alle døgnets timer, og at han havde både første-, anden- og tredjegradsforbrændinger. Der findes ubehalige billeder af Phoenix, men man har dog valgt kun at offentliggøre de hvor han er pakket ind i forbindinger. Der var forbrændinger der var så voldsomme, at både pels og hud var brænd, og man kunne se det rene kød. 

Forbindinger blev skiftet hver anden dag, og dette blev gjort meget nænsomt, da der var risiko for alvorlig infektion, i og med huden var faldet af. 

Operation var Phoenix bedste chance

Nyheden fortsætter efter annoncen

Et stykke tid efter hændelsen, blev det tydeligt at sårene var helet, så godt som de nu kunne, men at de aldrig ville hele i en så tilstrækkelig grad, at Phoenix kunne leve et almindelig liv på en folden. Risikoen for infektion ville være for stor.

Efter nøje overvejelse og mange konsultationer, kom dyrlægerne frem til at Phoenix bedste chance, ville være en hudtransplantation, hvor man påfører et tyndt lag rask hud til de brændte områder. 

En hollandsk ekspert på området tilsluttede sig teamet der skulle operere på Phoenix, men desværre overlevede han ikke narkosen, der var nødvendig for operationen. 

Uden operationen, ville Phoenix ikke have en chance for at leve et værdig hesteliv, og det var dette der lagde til grund for beslutningen om at forsøge at operere. Der er risici ved alle slags operationer, og desværre lykkes det ikke at redde den lille ponys liv. 

Planen er at sprede Phoenix aske i mindehaven ved Redwings 'Caldecott besøgscenter i Norfolk, samt der ville blive installeret et mindesmærke på stedet hvor Phoenix var indlagt. 
Kilde: Horse & Hound

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen