Forskning i hestens hjerte

02-01-2015 08:10

Når topheste pludselig falder om under træning eller konkurrence eller pludselig ikke kan præstere på det samme optimale fysiske niveau, så kan det måske skyldes, at hjertet ikke fungerer så godt mere, eller at hjertet udvikler svære rytmeforstyrrelser, som i værste tilfælde kan føre til hestens død

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

Mange af os husker sikkert stadig endnu, da springhesten Hickstead faldt død om for åben skærm under World Cup eller herhjemme, da dressurhingsten Maneur pludselig døde under hingstekåringen i Herning i 2009. Om hjertet var årsagen til disse tragiske dødsfald vides ikke, men det er nogle af disse spørgsmål, som optager dyrlæge og professor Rikke Buhl.

Rikke Buhl er dyrlæge, ph.d. og professor på Københavns Universitet og arbejder til daglig på Universitetshospitalet i Taastrup. I næsten femten år har hun forsket i hestehjerter og er stadig dybt betaget og fascineret af hestens imponerende hjerte.

Januar måneds forskerprofil i magasinet Ridehesten er netop Rikke Buhl, og her kan du blive meget klogere på både hende og hendes forskning i hestens hjerte.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens januarnummer.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing