Glæde over genåbning af udendørs idræt

24-02-2021 13:10

Marie Helene Rigård Rohleder

I Danmarks Idrætsforbund er der glæde over, at danskerne igen kan dyrke udendørs foreningsidræt. Der også faldet en politisk aftale på plads, så forsamlingsforbuddet hæves fra fem til 25 for foreningslivet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra den 1. marts kan dele af foreningsidrætten igen tage imod børn, unge, vokse og ældre, da regeringen har besluttet, at den organiserede udendørsidræt kan genåbne i kraft af en hævelse af forsamlingsforbuddet på dette område fra 5 til 25.

Regeringen, SF, De Radikale og Enhedslisten er netop blevet enige om en mindre genåbning af samfundet. Der er pressemøde senere i dag, hvor regeringen præsenterer hele aftalen. 

– Idrættens fællesskaber bidrager med fysisk og mental sundhed, og derfor er det utrolig vigtigt, at der nu kommer en delvis genåbning af udendørsidrætten. Jeg er især glad for, at vi nu kan tilbyde et fællesskab til en del af de børn, som ikke har mulighed for at komme i skole,” siger Danmarks Idrætsforbunds direktør Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han kvitterer for, at regeringen til sidst endda valgte at hæve forsamlingsforbuddet med yderligere fem personer i forhold til ekspertgruppens anbefaling på 20 personer, da det gør det nemmere for de frivillige kræfter at organisere aktiviteterne og giver flere mulighed for at mødes i foreningerne.

Nogle indendørsidrætter vil også kunne mødes udenfor og lave fysisk aktivitet, men rigtig meget af indendørsidrætten er fortsat lukket ned. 

Dansk Ride Forbund meddeler, at de kommer med en pressemeddelelse og opdatering af deres vejledninger omkring corona-restriktionerne efter regeringens pressemøde i dag. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner