Odsherred Rideklub rummer alle sportsgrene

05-12-2020 16:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Odsherred Rideklub på Sjælland er nu blevet den første rideklub i landet, som både er medlem af Dansk Ride Forbund og Dansk Islandshesteforening. Nu har de samlet penge ind og taget spadestikket til en ny ovalbane 

Copyright Ridehesten.com
Lisbeth Mortensen, bestyrelsesformand i Odsherred Rideklub, sammen med byrådsmedlem i Odsherred Kommune Felex Pedersen. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Odsherred Rideklub, tæt ved Holbæk, har eksisteret siden 1968. I dag har de 300 medlemmer fra alle dele af hesteverdenen. Klubben har ingen elevskole eller opstaldning, men drives udelukkende af frivillige ildsjæle, som arrangerer kurser, undervisning og sociale aktiviteter, så der altid er noget for enhver smag til klubbens medlemmer. 

Klubben har længe været medlem af Dansk Ride Forbund, men fordi de har et stigende antal medlemmer, som rider og avler islandske heste. Derfor har klubbens udvalg for vedtægtsændringer arbejdet på, at der kunne søges om optagelse i Dansk Islandshesteforening. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Fra den 1. januar er vi officielt medlem af Dansk Islandshesteforening, så vi kan afholde stævner for de islandske heste. Derfor har vi også arbejdet hårdt på at indsamle omkring 200.000 kr. til vores nye ovalbane, så vi også kan tilbyde islænderne de bedste faciliteter, fortæller Lisbeth Mortensen, som er bestyrelsesformand i klubben. 

Copyright Ridehesten.com
Lisbeth Mortensen, bestyrelsesformand i Odsherred Rideklub, sammen med byrådsmedlem i Odsherred Kommune Felex Pedersen. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

I dag er pengene indsamlet, og kommunen har givet en landzonetilladelse. Derfor var den en stor fornøjelse for Lisbeth Mortensen og Felex Pedersen, som er socialdemokratisk byrådsmedlem i Odsherred Kommune  at tage første spadestik til rideklubbens nye ovalbane. 

I næste nummer af Ridehesten, som udkommer mellem jul og nytår, kan du læse et stort portræt af Odsherred Rideklub, hvor de blandt andet fortæller om, hvordan de får nye medlemmer under corona-krisen, samt løfter sløret for et nyt stort Odsherred Hestekulturcenter. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen