Gratis webinar om smerter hos den redne hest

17-11-2020 18:23

Merete Haahr

Hvordan opdager vi smerter hos heste, der bliver redet? Det er emnet i en af Dyrevelfærdsorganisationen World Horse Welfare ugentlige webinarer, hvor den internationalt anderkendte professor Sue Dyson deler ud af sin store viden omkring emnet 

Copyright Ridehesten.com
Ryttere og hestejere skal være opmærksomme på de små tegn som hesten udviser hvis den har ondt foto: shuttestock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Professor Sue Dyson, dyrlæge og specialist i ortopædi hos heste, er gæsteforelæser i dette webinar. Sue Dyson har i mange år studeret halthed og manglende præstationer hos heste. Hun interesserer sig brændende for, hvordan vi giver vores heste de bedste muligheder for at opfylde deres potentiale i sporten, uanset hvilket niveau de er på.

– Heste er byttedyr, og de er derfor gode til at skjule deres smerter, forklarer Sue Dyson. Som rytter og hesteejer, er det vigtigt, at vi bliver bedre til at genkende, de ofte meget små tegn på, at hesten har ondt, forsætter hun. På dette webinar, som er afholdt af World Horse Welfare, formidler Sue Dyson sin viden omkring sin vidtgående forskning, der blandt andet omhandler på de tegn og adfærdstræk, som heste udviser, når de har smerte.

Sue Dyson diskuterer også det følsomme emne omkring betydningen af rytterens størrelse og vægt i forhold til hestens præstation. Hun forklarer rytterens indflydelse på hestene, og hvad vi som ejere kan gøre for at vurdere og genkende tegn på ubehag og smerte så hurtigt som muligt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tony Tyler er direktør for World Horse Welfare, og han har arbejdet tæt sammen med Sue Dyson i mange af hendes projekter. Han deltager også i webinaret, og er med til at besvare spørgsmål i slutningen af videoen.

Her kan du se webinaret om at genkende smerter hos hesten:

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen