Henrik Gundersen i USA: Jeg er mest bekymret for økonomien

05-04-2020 12:01

Marie Helene Rigård Rohleder

Den danske berider og springrytter Henrik Gundersen er bosat i Wellington, USA, hvor han også mærker konsekvenserne af corona-epidemien. Dagene går med at træne heste, mens firmatelefonen ikke ringer så ofte 

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto af Henrik Gundersen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er mest bekymret for vores økonomi, fortæller Henrik Gundersen, da Ridehesten.com fanger ham på telefonen, mens han skridter varm på en af staldens heste. 

Henrik er dansk springrytter og berider med flere internationale sejre bag sig, og i 2004 flyttede han til USA, hvor han i dag bor med sin familie i Wellington, Florida. 
Foruden sin trænings- og salgsstald, driver han også firmaet Horse Gym, som blandt andet sælger skridtbånd. 

– Firmatelefonen har næsten ikke ringet de sidste par uger, siger Henrik Gundersen, og fortsætter: 

–Jeg er ikke selv nervøs for at blive smittet med corona. Vi holder god afstand på ridecenteret, og familien holder sig mest derhjemme. Vi har ikke fået et udgangsforbud, men myndighederne anbefaler, at man bliver hjemme medmindre, at det er meget vigtigt. 

Alle stævner er aflyst, og køb/salg af heste er sat på standby i hestemekkaet Wellington.
Så hverdagen går mest med at træne heste og håbe på, at verden snart vender tilbage til normalstatus igen.

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto af Henrik Gundersen på Bøgegårdens Apollo. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

En økonomisk redning?
For et par dage siden fremlagde den amerikanske regering en stor hjælpepakke, som Henrik Gundersen håber kan komme hans eget firma til gavn. Han har til daglig otte ansatte. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

En af hjælpepakkerne yder økonomisk støtte til betaling af husleje og lønninger. Det foregår ved, at man kan optage et lån i sin bank, men hvis man dokumenterer, at lånet udelukkende er gået til lønninger og husleje, så kan lånet blive eftergivet af banken. 

– Min advokat og jeg arbejder på at ansøge om det lån, som hjælpepakken tilbyder. Jeg er glad for, at regeringen forsøger at hjælpe de mindre virksomheder. For normalt i USA er der jo ikke megen hjælp at hente, hvis man bliver arbejdsløs, siger Henrik Gundersen.

En helt anden verden - også uden toiletpapir
Alle skoler og uddannelsesinstitutioner er lukket ned, og det er umuligt at købe toiletpapir i de normale supermarkeder. 

– Når jeg er ude at handle, så må man max. være 10 personer i supermarkedet ad gangen, og alle indkøbsvogne sprittes af efter brug, og så er der restriktioner på køb af mælk og kød, så de sørger for, at der er nok dagligvarer til alle, siger Henrik Gundersen. 

Flere stater i USA har også indført indrejseforbud. New York er på nuværende tidspunkt den hårdest ramte amerikanske delstat. 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen