Heslegård's Rismon tilbage på danske hænder

21-05-2020 16:02

Grand Prix-hesten Heslegård's Rismon der i 2018 blev solgt til russiske Ekaterina Podlytkina er nu danskejet igen. Hingsten skal fremover være læremester for U25-rytteren Sandra Aagaard Hyrm

Copyright Ridehesten.com
Sandra Aagaard Hyrm og Heslegård's Rismon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I sommeren 2015 købte Hasse Hoffmann part i Grand Prix-hesten Heslegård's Rismon e. Heslegård’s Rubin/Heslegårds Louis (opdr. Heslegård Stutteri), som på daværende tidspunkt netop havde deltaget ved senior DM på Broholm med Michala Damm-Frydenberg i sadlen. Herefter red Hasse flere danske og internationale stævner på Rismon, blandt andet deltog ekvipagen ved World Cup-kvalifikationen i Odense i 2016. 

I 2018 blev hingsten solgt til den russiske rytter Ekaterina Podlytkina, som fortsatte med at ride hesten ved internationale stævner og sammen var de til start ved Blue Hors Dressurfestival tilbage i november sidste år.

Nu er den 15-årige hingst atter tilbage på danske hænder, da familien Aagaard Hyrm i februar i år, købte Rismon som lærehest til deres ældste datter Sandra Aagaard Hyrm, der netop var trådt ind i sit første år som U25-rytter.

Sandra havde som ponyrytter stor succes med Der Harlekin B, da de i 2014 blev både nordiske såvel som danske mestre og opnåede tre top 10-placeringer ved EM. Efterfølgende har også junior og youngrider-årene været særdeles succesfulde med vallakken Cavanillas-W e. Florett AS/Donnerhall, hvor det er blevet til flere sejre i ind- og udland.

– Vi har ledt efter en hest som Rismon i flere år og endelig fandt vi ham. Vi ville rigtig gerne finde en schoolmaster, da overgangen fra youngrider til U25 siges at skulle være rigtig svær. Rismon er virkelig en drøm at ride - altid blød, glad og veloplagt! Målet er at kunne komme ud og debutere i U25 i år og få en masse rutine og gode oplevelser, fortæller Sandra Aagaard Hyrm til Ridehesten.com.

Copyright Ridehesten.com
Sandra Aagaard Hyrm og Heslegård's Rismon i den daglige træning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen