Hasse skal til Herning

01-10-2015 17:00

Dressurudvalget har i dag midt på dagen taget stilling til Hasse Hoffmanns sag, og en nøjere granskning samt flere telefonmøder mellem de involverede har betydet, at Hasse er velkommen til landsstævnet i Herning

Copyright Ridehesten.com

Som man kan læse i en anden nyhed her på sitet offentliggjort i eftermiddag, har Hasse Hoffmann ikke redet landsstævner inden for kvalifikationsperioden, og er som sådan ikke kvalificeret til at ride med ved landsstævnet i Herning på Grand Prix-hesten Heslegård’s Rismon.

Pernille Bigaard fra Dressurudvalgtet forklarer her, hvorfor det alligevel er muligt for Hasse at starte stævnet: - Vi har brugt meget tid på denne sag i dag. Begrundelsen for, at Hasse ikke er startberettiget er den simple, at han ikke har redet landsstævner inden for kvalifikationsperioden. Nu er det jo ikke fordi, vi er i tvivl om, hvorvidt Hasse kan ride eller om han har redet regelmæssigt i træningen i den periode, hvor han ikke har redet konkurrencer, understeger Pernille, men som hun forklarer: Vi er nødt til at have nogle klare regler!

I sagen om Hasse Hoffmanns kvalifikation er det afgørende i sagen, at kvalifikationsperioden maksimalt kan være indeværende år + de to foregående år ifølge reglementet eller med andre ord maksimalt 3 år minus 1 dag. – Ser vi tilbage på kvalifikationsperioden som den står beskrevet opfylder Hasse ikke, men ser vi tilbage på en maksimal treårig periode, så ligger Hasses sidste stævnestart indenfor. Vi har brugt rigtig meget tid på sagen i dag, fortæller Pernille, og vi har besluttet os for, at dispensere da Hasses seneste ridt ligger indenfor den maksimale 3 årige periode. Vi er også enige om at vi aldrig dispenserer for hestens kvalifikationskrav, her er det rytteren. Af hestevelfærdsmæssige årsager ønsker vi at se hestene ude til stævner, så vi kan følge med i deres udvikling og træningsniveau. I relation til rytterne, skal vi sikre os, at de har erfaringen fra at ride jævnligt, og det gælder også de professionelle ryttere.

Fra 1. juli blev reglerne også ændret, således, at det ikke længere er et krav, at hestene skal gå MB-klasser for at opnå kvalifikation til B-/A-stævner, men de skal MINDST gå MB, det vil sige, at ryttere som i dette tilfælde Hasse Hoffmann, kan ride Grand Prix, Intermediaire eller lignende ved distriktsstævner for at opnå eller fastholde deres kvalifikationskrav til B-/A-stævnerne. 

- Vi har regler af en årsag, og de er nødt til at være lidt firkantede, og en ting står helt klart for Dressurudvalget, vi dispenserer ikke for hestene, understreger Pernille Bigaard. Det gode ved de diskussioner, der har været ført i kølvandet på Andreas Helgstrands kvalifikationssag i sommer er, at rytterne er blevet opmærksomme på at få læst reglementet, konstaterer Pernille Bigaard, afslutningsvis.

Og det betydet så, at Hasse Hoffmann igen kan pakke stævneskabet, pudse de sorte ridestøvler, og tage til landsstævne i Herning - lad os håbe at det hele ikke blev pakket ud.. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen