Hjallerup marked denne weekend

02-06-2023 17:16

Charlotte Kusk Berwald

Hjallerup marked har sine rødder solidt plantet i traditionen og historien, idet markedet første gang så dagens lys i 1744

Copyright Ridehesten.com
Hjallerup marked og det flotte ridestadion. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Helt frem til 1965 var det den lokale kromands opgave at sørge for at markedet blev afholdt. I 1966 overgik denne opgave til foreningslivet, idet Hjallerup Markedsforening nu har overtaget. 

Stadigvæk masser af heste
Selvom hestehandlen på markedspladser har trange kår i vor tid, betyder det ikke at man ikke længere hører hestevrinsken på markedspladsen. Endnu kommer der hestehandlere fra nær og fjern, javist, men det er efterhånden mere blevet den moderne sportshests store fest. I forbindelse med markedet afholder Hjallerup Rideklub et landsstævne på det nybyggede ridestadion på markedet. Lørdag afvikles der Grand Prix springning i en S1*, hvilket vil sige 145 cm. hvor flere af landets dygtigste ryttere viser hvad de kan. Der er også kvalifikation til Walber Cup på den spritnye fiberbane.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fuld fart over kæphestene
Det er ikke kun de firbenede heste, der kan komme ud og vise hvad de kan. Også kæphestene er på banen til årets marked. Brovst Rideklub har arrangeret et kæmpehestestævne lørdag, hvor børn i alderen 4-16 kan deltage. Her er der både springning, dressur, forhindringsbane og ponygames. 

Det moderne hestemarked
I stedet for at hænge fast i traditionerne, har man prøvet at nytænke markedet. 
– Det er jo ikke alle på pladsen, der er hestemennesker og derfor forsøger vi at gøre det så publikumsvenligt som muligt. Så der er en stilspringning for voksne med 10.000 kr. på højkant. I sådan en klasse kan vi speake og bedre fortælle hvad der foregår inde på banen. Der er også en speedklasse med fart over feltet ligesom der er mur, stod vandgrav og vifte på banen, så vi giver den gas, fortæller Anders Vestergaard Carlsen til Ridehesten.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald