Hjemmebanerytter i front

02-09-2023 20:13

Mille Albinus Hjermitslev

I den første afdeling af det uofficielle DM for beriderelever i springning blev det hjemmebanerytteren fra Aarhus Rideklub, der lagde sig i front

Copyright Ridehesten.com
Sophie Bonde Nielsen og Statusquo. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag eftermiddag på Vilhelmsborg skulle syv beriderelever og 11 heste i ilden i første afdeling af det uofficielle DM for beriderelever. Klassen gik i LA1* i metode S2; en stilspringning hvor rytterne får karakterer fra 1 til 10. 

Mesterskabet går over to dage og afgøres søndag. Pointene fra de to afdelinger lægges sammen, og vinderen er den med de højeste karakterer sammenlagt. 

Stildommer var Kristian Skovrider med hjælp fra Niels Hegstrup

Fire ryttere og fem ekvipager fik over 8 i stilkarakter. 

Copyright Ridehesten.com
Sophie Bonde Nielsen og Statusquo. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Bedst blev hjemmebanerytteren fra Aarhus Rideklub Sophie Bonde Nielsen, der red på Statusquo e. Sandokan/ Heartbeat (opdr. Jeanette Dalgaard Revsbech). Dommerne havde ikke meget at sætte på rytterens runde, der blev karakteriseret som nydelig med et godt flow, god rytme og gode afstande. Det gav karakteren 8,5.

Se et interview med Sophie Bonde nederst i nyheden.

Copyright Ridehesten.com
Sofia Dalgaard Olesen og hendes anden hest, Carrie. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenhøjeste karakter gik til Sofia Dalgaard OlesenQuorado A.L. e. Quo Vados I/ Acorado I (opdr. Hans Jørgen Juhl) fra Kolding Rideklub. Denne rytter fik også ros for at ride i en fin rytme med god balance og lave gode afstande og vendinger. Runden gav 8,3 i karakter.

Tredjepladsen gik til to ryttere, der begge fik 8,2 i karakter.

Copyright Ridehesten.com
Isabella Jeppesen på Cool Edition O. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Fra Kolding Rideklub var det Isabella JeppesenCool Edition O. e. Ci Ci Senjor Ask/ For Edition (opdr. Oudal Horses Aps). Stildommeren gav hende ros for at håndtere en lidt sværere hest på fineste vis og få det til at se let ud.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Sand Bugge og Kingston. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Fra Tørring Rideklub var det Caroline Sand Bugge og Kingston e. Ephebe For Ever/ Wolfgang. Hun fik stor ros for at have en god rytme og ride i et friskt tempo.

Klassens resultat. 

Start- og resultatlister.

Det uofficielle DM for beriderelever afholdes som en stilspringning. Hør vinderen af dagens første afdeling, Sophie Bonde Nielsen, fortælle om det at ride stilspringning i videoen nedenfor.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner