Lars Bak - ny dansk mester

12-05-2013 16:10

Britt Carlsen

Det blev en gyserfinale, da det danske mesterskab i springning blev afgjort hos familien Schou, Absolute Horses - og den sidste runde afgjorde mesterskabet til Lars Bak Andersens fordel

Efter den første runde i dagens finale over to runder var det de samme tre ryttere, som lå bedst placeret, som efter fredagens to springninger. Linnea havde dog lagt sig i spidsen med 1 fejl mens Charlotte von Rönne og Andreas Schou begge blev noteret for et nedslag. Lars Bak Andersen var rykket op i klassementet, idet han blot blev noteret for en tidsfejl og sammen med de fire han havde fået fredag, lå han på femtepladsen efter Thomas Sandgaard.

Lars Bak Andersen og Charley var sikkerheden selv i den afgørende runde, hvor en stor trekombination, kom til at koste flere nedslag. Han blev blot noteret for en tidsfejl og sluttede således danmarksmesterskabet med 6 fejl. Så kunne han blot følge sine konkurrenter fra sidelinjen.
Thomas Sandgaards Amarone sprang sikkert, men en misforståelse i en vending til en lodret resulterede i et stop og det stop skulle vise sig at koste ham mesterskabet, da de var fejlfrie på banen og sluttede med 7 fejl til ialt 11 fejl i mesterskabet, hvilket gav ham en 4. plads. 

Charlotte von Rönne var sikkerheden selv i fredagens konkurrencer med Cartani, men i dagens første runde fik hun nedslag, og det fik hun også i den afgørende runde og dermed stod hun med 8 fejl. Samme antal fejl havde sidste års danske mester Søren Nørgaard Pedersen med Tailormade Esperanza de Rebel efter en flot, fejlfri anden runde.

Det hele skulle så afgøres af Linnea Ericsson og Party Dance. Linnea har blort redet Party Dance siden februar, og den 10-årige hingst er ikke så rutineret på dette niveau. Det betød at Linnea fik 12 fejl i sidste runde, og sluttede på 6. pladsen. Dermed sikrede Lars Bak Andersen sig sejren, mens der måtte omspringning til mellem Søren Nørgaard Pedersen og Charlotte von Rönne,og den omspringning trak Søren sig sejrrigt ud af.

Se Lars Bak Andersens finaleridt her:

 

Søren Pedersen vandt sølv - se hans ridt i finalens omspringning her:

 

Der var bronze til Charlotte von Rönne og Cartani...

Links

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner