Lars Petersen i ny World Cup-sejr

29-09-2013 11:00

Med knap 77% satte danske Lars Petersen med sin dansk varmblodshoppe Mariett sig på sejren i Grand Prix Kür i Devon, som nu er den anden World Cup kvalifikation den danske ekvipage har vundet i den nordamerikanske liga

Copyright Ridehesten.com
Den danske ekvipage Lars Petersen og Mariett gør for tiden kampen svær for de nordamerikanske dressurryttere på østkysten.

Lars Petersen vandt Grand Prix Kür i Devon i nat (lørdag aften lokaltid) med 76,975% med Marcia Peppers dejlige dansk varmblodshoppe Mariett e. Come Back II / Sidney (opdr. Gunnar Mousten). For nogle år tilbage kostede en ulykke Mariette det meste af hendes ene hov, og det ansås dengang for usandsynligt, at hun nogensinde skulle blive konkurrencehest igen. Det krævede en stor indsats og meget lang tid, før hoven var vokset tilbage og inden Mariett var genoptrænet til fuld styrke. Det er kun halvandet år siden, at Lars og Mariett så småt begyndte at vise sig på konkurrencebanerne igen, og Lars tror på, at de "tabte år" kommer den nu 15-årige hoppe til den gode i den sidste ende.

- Hun bliver bedre og bedre og lettere og lettere. Mariett var god i Europa i sommer, men siden vi er kommet tilbage til USA, er hun blevet virkelig god. Det er som om, at al den erfaring hun opnåede i Europa nu har gjort hende mere selvsikker, givet hende mere styrke og gjort hende lettere at arbejde med, udtalte Lars Petersen efter sin sejr i Devon.

Tredjepladsen i Grand Prix Kür gik til endnu en DV-hest, nemlig Calecto V e. Come Back II / Rastell (opdr. Inge Toft), der med sin faste partner Tina Konyot opnåede 72,875%. Endnu et dansk par i toppen var den danske berider Mikala Gundersen og den dejlige hoppe My Lady e. Michellino / Ritterstern (opdr. Yvonne Lindholm), der opnåede 72,500%. Denne ekvipage har også turneret i Europa i sommer for at opnå mere international erfaring, og der er ingen tvivl om, at den 13-årige My Lady også har udviklet sig meget positivt efter den erfaring, der har gjort hende mere moden og sikker på sig selv. Mikala understreger, at hendes europæiske træner Ernst Hoyos kan tage del af æren for My Lady's store udvikling.

Devon var den tredje af i alt ni nordamerikanske world cup kvalifikationer i dressur inden finalen i Lyon næste år. 

Se resultater fra Dressage at Devon HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen