Magisk afslutning for DK (video)

11-08-2022 07:34

De danske voltigører har onsdag ved en fælles indsats vundet sølv i den sidste konkurrence, Nations Cup, til VM Herning 2022. Et resultat, som holdleder Dorthe Ballegaard aldrig havde turdet drømme om

Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden lørdag har voltigørerne været i fuld gang i ringen. I mandags blev det til en bronzemedalje for Sheena Bendixen i kvindernes individuelle konkurrence og en fjerdeplads til det danske hold BIS1. Forventningerne var derfor i den grad indfriet med en individuel medalje, men Danmark kunne ikke få nok og topper et fantastisk VM af med en sølvmedalje i nationscuppen onsdag

I Nations Cup mødes de otte bedste lande til VM'et i en konkurrence med deres to bedste atleter og deres bedste hold (afgjort ud fra de forrige dages resultater). Det betød, at Sheena Bendixen, Iben Dines Pedersen og Team BIS1 igen skulle på banen til lyden af det danske heppekor på Jyske Bank Boxens tribuner.

Iben lagde ud med en flot runde, hendes bedste til stævnet, efterfulgt af Sheena, som laver personlig rekord i sin allersidste tur i ringen som voltigør. 
Med en fantastisk tur til Team BIS1 blev det hele afgjort, og det faldt ud til Danmarks fordel, så Danmark ender med en gennemsnitsscore på 8,669. 

Iben var på banen sammen med Tophoejs Geleto Lieto e. Charlton Sem Ask x Come Back II med longefører Hanne Hagen, Sheena med Klintholms Ramstein e. Robin/ Castor og longefører Lasse Kristensen og Team BIS1 med Turbo Af Kloster og longefører Maria Louise Rasmussen.

Dorthe Ballegaard, holdleder for dansk voltigering, fortæller:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg troede, at det blev en kamp om bronzemedaljen, og vi håbede virkelig, at Danmark kunne tage den, men så ender det med, at alle går ind og præsterer deres allerbedste, og så tager vi sølv, hvilket er mega vildt og helt fantastisk. Sidste år til VM lavede vi historiske resultater med en bronzemedalje i Nations Cuppen, og i år topper vi de historiske resultater med noget endnu vildere. Jeg forstår det slet ikke, udtaler Dorthe og fortsætter:

Sidst vil jeg bare gerne sige tak til vores heste. De gør hele forskellen, fordi de både gør det nemmere for voltigørerne at præstere, og fordi de biddrager til en højere score.

Også en fin præstation i Pas De Deux
Danmark har også været repræsenteret i Pas De Deux disciplinen, hvor man er et par, altså er der to voltigører på banen sammen med hest og longefører. I denne disciplin foregår det lidt anderledes end i de individuelle voltigeringskonkurrencer. Der er nemlig kun to runder, og begge dage viser parrene et frit program, som de selv har sammensat, dvs. en kür. 

Første runde af Pas De Deux fandt sted i søndags, hvor Maria Thinggaard Sørensen og Freja Linde på hesten Qiun af Østerholm og med longefører Nanna Klinge repræsenterede de danske farver for første gang i Pas De Deux-disciplinen. Her blev til en femteplads.

Onsdag formiddag skulle det danske voltigeringspar igen på banen i kürfinalen, hvor de skulle kæmpe mod de seks andre hold. De slutter på en samlet femteplads.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen