Mangel på vacciner i Europa

21-09-2022 09:36

Christine Krogh Frausing
Skribent

Boehringer Ingelheim, der er en af de førende producenter af Equine Influenza Vaccines, vil indtil april 2023 have problemer med at producere vacciner i samme tempo som de plejer, og hesteverdenen vil derfor kunne mærke en mangel når det kommer til disse vacciner

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Anne Kjærsgaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Boehringer Ingelheim, der er et af medicinalindustriens top 20-selskaber, har igennem de sidste 130 år produceret lægemidler til mennesker og dyr. Firmaet har været familieejet fra dag et, og er det stadig. Producenten står lige nu over for nogle data- og systemintegrationsproblemer efter implementeringen af en teknologiopgradering i produktionen.

Det betyder også, at der i en periode vil være mangel på vacciner, da producenten ikke kan producere vacciner i samme tempo som vanligt. Boehringer Ingelheim er en af de førende producenter når det kommer til Equine Influenza Vaccines, hvilket også betyder at det kommer til at kunne mærkes, og manglen på vacciner kan blive et reelt problem. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI vælger af samme årsag at nedsætte kravene om vaccinationer for heste der starter FEI-stævner, i perioden 1. oktober 2022 til 1. april 2023. De sænkede krav kommer til at betyde, at heste der stiller til start ved FEI-stævner i perioden kun behøver vaccination med et 12 mdr. interval, i stedet for med 6 mdr. (+ 21 dages) interval. Det er dog stadig et krav at der skal være gået minimum syv dage fra vaccination til stævnestart. 

FEI's forhåbning og forventning er, at der til april 2023 igen vil være normale omstændigheder hvad angår Influenza vaccinerne. 

FEI har i den anledning opdateret FAQ's omkring Equine Influenza Vaccines. Den kan du finde her. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen