Mia Hastrup: Hestene gik godt i varmen

09-08-2020 17:44

Annika Knudsen Lorentsen

I denne weekend har der været militarystævne hos Haslev Køre- og Rideforening, og her vandt Mia Hastrup stævnets sværeste klasse, en 2* klasse. Hendes hest mangler blot en kvalifikation i 4* for at være kvalificeret til OL, men efter et par uheld valgte Mia, at lade hende gå et par lettere stævner

Copyright Ridehesten.com
Mia Hastrup og Continue de Vision. Foto: Ridehesten.com/Camilla Tiefensee Schrøder.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden har der været militarystævne hos Haslev Køre- og Rideforening, og stævnet sluttede i dag af med, at rytterne skulle en tur på terrænbanen. 

Der har været afholdt en række klasser for både pony og hest, og stævnets højeste klasse var en CNC2* for hest. Her tog Mia Hastrup sejren med den 10-årige hoppe Continue de Vision e. Contendro I/Miner's Lamp XX (opdr. Vivan Ryslinge). Parret red deres dressur til 69,318 %, mens de red fejlfrit på springbanen. I terrænet red de fejlfrit på forhindringerne, men lidt uden for tid, og derfor fik de 1,2 strafpoint. I alt sluttede de med 31,9 og dermed sikrede de deres tredje sejr i streg på hjemmebane. 

– I princippet er hun også lige rutineret nok til dette niveau, da hun blot mangler en kvalifikation i 4* for at være kvalificeret til OL og EM næste år. Vi fik dog en skæv afslutning på sæsonen 2019, og jeg ville derfor give hende to lette ture at ligge ud med i år, først i Haslev og dernæst i Luhmühlen, forklarer Mia og fortsætter:

– Desværre var vi en af de fire ekvipager der styrtede i vandet i Luhmühlen inden forhindringen blev taget  ud og derfor meldte jeg hende igen i den 2* her i Haslev. 

Selvtilliden er på vej tilbage hos både rytter og hest, og med dagens sejr i dag håber de på snart at være klar til 4* niveau igen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg håber hun er klar til 4* i Sopot i Polen om en måned. Sejren i dag var et godt skridt på vejen. Det var en god bane i dag i Haslev, omend i den svære ende, og varmen var selvfølgelig også en udfordring, men begge mine heste klarede varmen godt og var hurtigt nede i puls efter ridtene.

Andenpladsen i klassen gik til Heidi Nyhus Jensen med Landlystes Zarina e. Solos Landtinus/Lord Caletto (opdr. Peter Hoeck). De sluttede med samlet 34.3 strafpoint. Tredjepladsen gik til norske Rosa Helene Sabbasen med Lord Ricello e. Caricello/Boreas. 

Mette-Marie Broby Petersen vandt den højeste ponyklasse
Den højeste klasse for ponyer var en CNCP1*, og her tog Mette-Marie Broby Petersen med Solvangs Morn Ing Surprice sejren med 31,5 strafpoint.

Det var en komfortabel sejr til ekvipagen, som var fejlfri på både springbanen og i terrænet, mens de red til 68,519 % i deres dressur. 

Andenpladsen gik til Maiken Meglby Iversen med Hesteklewa Melanie e. Hohnhorst Jeremy/Skousboe Morning Rock (opdr. Fam. Kaas).

Se resultater fra alle stævnets klasser her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen