Mundbergs Courage er årets springhoppe

03-09-2023 15:37

Britt Carlsen

Avl

Den 3-årige hoppe Mundbjergs Courage sprang sig helt til tops ved KRAFFT Eliteskue og kan nu smykke sig med titlen som Årets Springbetonede hoppe i Dansk Varmblod 2023

Copyright Ridehesten.com
Mundbergs Courage levede i høj grad op til sit navn, og hun blev valgt til Årets Springhoppe". Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dette års felt af springbetonede medaljeaspiranter ved Dansk varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg bestod af i alt 14 unge hopper. I løbet af formiddagen fik de lejlighed til at vise deres kunnen i løsspringning, kyndigt kommenteret af talsmanden for avlsledelsens springkommission, Johnny Hansen. 

Ud af de 14 hopper blev et lille eksklusivt felt på i alt tre hopper udvalgt til den ærefulde finalering. Udtaget til finalen blev:

Kat. 302 Chelsea Højmark e. Chacoon Blue/ Ci Ci Senjor Ask (ejer og opdrætter Inger Wejlstrup)
Kat. 304 Mundbergs Courage e. Conthargos/ Tresor (ejer og opdrætter Ida Mundberg Hansen)
Kat. 309 Fiola Ask e. Jewel Ask/ Favorit Ask (ejer og opdrætter Stutteri Ask)

Alle tre hopper blev bl.a. honoreret med 9-taller for såvel springteknik og kapacitet, og ligeledes blev alle tre hopper i finalen tildelt en opdrættermedalje i sølv.

Om Chelsea Højmark sagde dommerne blandt andet:

– En storrammet, højtstillet og virkelig vellinjeret og velmarkeret hoppe. Hun er udtryksfuld og feminin. Galoppen er rummelig, særdeles smidig og velbalanceret. Hun springer kraftfuldt i god form med stor forsigtighed, og så springer hun ens på alle springene.

Copyright Ridehesten.com
Chelsea Højmark finalist og sølvmedaljehoppe. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fiola Ask kom til eliteskuet med et afprøvningsresultat på hele 875 point fra sommerens sadelkåring. Om hende sagde dommerne bl.a.:

– Hun er storrammet og højtstillet og måske lige knap feminin. Hun har en stærk og smidig overlinje, der er meget velfungerende. Galoppen er rummelig og særdeles velbalanceret, og hun springer med kraftfuldt afsæt, stor sikkerhed og særdeles god teknik. Hun har et godt overblik og har i det hele taget vist overbevisende springning.

Copyright Ridehesten.com
Fiola Ask med sølvmedalje. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Mundbergs Courage blev bl.a. beskrevet som:

– En højtstillet, superædel hoppe, der måske ikke er blandt de største, men som er meget feminin og harmonisk. Galoppen er energisk og kraftfuld med god balance, og hun springer forsigtigt og bruger hele kroppen – og så har hun lynhurtige reaktioner og er meget let på tå, når hun springer.

Blandt de tre hopper i finalen valgte dommerne at pege på Mundbergs Courage som den hoppe, der var lidt bedre end de andre og dermed blev udpeget som dette års springbetonede hoppe i Dansk Varmblod.

Talsmanden for Dansk Varmblods avlsledelses springkommission, Johnny Hansen, var en tilfreds mand efter medaljeuddelingen: – Det har været et virkelig flot hold, der viser, at vi er på helt rette vej med vores springhesteavl. I selektionen af springheste er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Noget af det, der vægter tungt, er funktionen – både galoppen, men naturligvis også selve springningen. Der skal være noget vilje og kapacitet i hestene, og så skal de samtidige også kunne bevare overblikket, være ridelige og samarbejdsvillige, og til sidst skal eksteriøret også være i orden. Ved eliteskuet i år har vi set rigtig mange hopper, der lever op til den lange liste af krav.

Copyright Ridehesten.com
Årets springbetonede hoppe Mundbergs Courage fra Mia og Ida Mundberg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

/Varmblod.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen