Nations Cup-kvalifikation vundet af Canada

20-02-2018 07:07

Camilla Tiefensee Schrøder

Den første kvalifikationsrunde i den nordamerikanske liga af Longines FEI Jumping Nations Cup blev afgjort Ocala, Florida, i weekenden, og det var canadierne, der var bedst til at bevare isen i maven under omspringningen

Copyright Ridehesten.com
Eric Lamaze var med til at sikre det canadiske hold sejren. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend blev de sæsonens første Nations Cup-stævner afholdt, og i den Nordamerikanske liga blev det canadierne, der sprang hurtigst og højest den 19. februar. De var det eneste hold, hvor det lykkedes to ryttere at ride fejlfrit både i den indledende runde og i omspringningen. Det var Ian Millar på Dixon og Eric Lamaze på Coco Bongo, som med deres sikre ridt sørgede for, at holdet beholdt en sikker føring trods nedrivninger fra henholdsvis Tiffany Foster og Francois Lamontagne. Holdet endte på samlet 8 fejl og vandt dermed med stor afstand til Brasilien, som sluttede på andenpladsen med 16 fejl.

Tyskland og Brasilien havde ellers været rigtig godt med i første runde, hvor to ryttere fra hvert hold red fejlfrit, men i omspringningen blev de udkonkurreret, og tyskerne endte helt nede på en femteplads.

– Der blev vendt op og ned på det hele. Først så det ud på én måde i første runde, men så ændrede det sig helt vildt i anden runde, da tyskerne kom i problemer og brasilianerne tabte pusten, udtalte den canadiske rytter Ian Millar til FEI News efter konkurrencen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter den første af de i alt tre kvalifikationsrunder i den nordamerikanske Nations Cup-liga ser stillingen sådan ud, at Canada fører med 100 point, mens USA ligger nummer to med 75 point og Mexico har tredjepladsen med 55 point.

Se resultatlisten.

Nations Cup-turneringen løber over i alt 13 kvalifikationsrunder i fire forskellige ligaer frem til finalen i Barcelona til oktober. Se alle datoer.

Se highlights her:
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen