Ny bog: En halv parade

18-04-2016 13:35

Karina Watson Olsens bog "En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser" er en velskrevet lærebog, der med udgangspunkt i hestens natur og rytterens fysik tager fat i nogle meget enkle metoder. Bogen kan købes her på Ridehesten.com

Direktør på Forlaget EgoLibris, Eva Götzsche, avler dressurheste og er stævnerytter og derfor velbevandret i den danske hesteverden. Hendes første tanke, da hun modtog Karina Watson Olsens manuskript, var derfor: Hvem er hun, hvad ved hun om ridning og uddannelse af heste? Og hendes skepsis blev ikke mindre, da hun erfarede, at Karina red på islandsk hest.

Med en meget temmelig kritisk tilgang gik hun i gang med at læse manuskriptet og blev omgående fanget af Karinas fantastiske historie, hendes indsigt og forståelse for hestens adfærd og sprog – noget, hun kyndigt omsætter i sin måde at få rytteren til at kommunikere med hesten på via hjælperne, og som på forunderlig vis gør selv meget svære øvelser betydeligt nemmere.

Eva bad Karina komme forbi for på egen krop og hest at mærke hendes metoder. Der var ryttere på tre niveauer til stede: En international Grand Prix-rytter, Eva på M-niveau og en næsten begynder. Helt uden forkundskaber om de tilstedeværende heste og ryttere gik Karina entusiastisk i gang med at undervise. Uanset hvilket niveau, rytteren var på, var entusiasmen lige stor. Hun har en helt enestående evne til at møde hest og rytter præcis der, hvor de er, og til at være positivt konstruktiv omkring ekvipagen. Hver af de tre ryttere fik meget med sig hjem den dag, selv om de kun red i 20 minutter. Alle deltagerne var vildt begejstrede og spurgte omgående, hvornår Karina kom igen. For Evas vedkommende er det siden blevet til flere lektioner og et fuldt besat dressurkursus.

– Jeg har fuldstændig overgivet mig. Karinas store erfaring som dommer, hendes meget specielle baggrund, der har fået hende til at udvikle sit særlige system, og hendes overvældende entusiasme som underviser betyder, at denne bog er noget ganske særligt – det er en bog, der vil forandre dit forhold til din hest, give dig endnu større glæde ved at ride og som vil give dig store resultater på kort tid. Jeg kan anbefale bogen til ryttere på alle niveauer, og får du nogensinde muligheden for at deltage på et dressurkursus med Karina – så gør det!

Køb bogen i Ridehesten.coms online shop HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen