Parra-sagen ruller videre

14-02-2024 06:47

Anja Hegstrup

Det amerikanske rideforbund, USEF, havde ved et møde i mandags sagen om Cesar Parra på dagsordenen. De arbejder blandt andet på at indføre nye regler, som skal gøre det nemmere at gribe ind ved mishandling af heste

Copyright Ridehesten.com
Cesar Parra. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

På baggrund af den sidste tids afsløringer om rytter og træner Cesar Parras frygtelige træningsmetoder, seksuelt misbrug af mindreårige samt menneskehandel havde det amerikanske rideforbund, USEF, sagen øverst på dagsordenen på et møde mandag.

Forbundet bliver kritiseret af medierne for ikke at melde yderligere nyt ud i sagen, ikke mindst efter den seneste anklage om seksuelt misbrug er kommet ud.

Det drejer sig om en latinamerikansk kvinde, som hævder, at Parra forulempede hende for 25 år siden. USEF siger, denne sag er videregivet til Safe Sport, som er en organisation, der blev oprettet i 2017 med henblik på at beskytte atleter mod psykisk, fysisk og seksuelt misbrug. Et eksempel herpå var i 2019, hvor rytter og træner George Morris blev dømt og udelukket for livstid af USEF for netop at have haft upassende seksuel omgang med mindreårige

Christine Traurig, som for nyligt overtog dansk/amerikanske Charlotte Bredahls post som udviklingscoach for det amerikanske rideforbund, har senest ved de amerikanske mesterskaber for ungheste gjort opmærksom på Cesar Parras træningsmetoder.

– Det er rystende, udtaler hun og siger, at hun med USEF og FEI's grundige undersøgelse af sagen har tiltro til, at resultatet af denne sag vil falde tilfredsstillende ud for alle i hestebranchen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Seneste nyt i sagen er, at det amerikanske rideforbund nu har foreslået nye ændringer for at kunne gribe ind overfor mishandling af heste. Det drejer sig om retten til ikke kun at kunne reagere på misbrug, der måtte finde sted ved stævner, men også at kunne gribe ind overfor forhold, der finder sted på privat grund.

Afstemningen finder først sted under USEF's halvårs møde i juni og vil, hvis det bliver et ja, først træde i kraft til december 2024.

Forslaget har tidligere været stillet i hunter/jumper- og militaryforeningen, men blev her desværre nedstemt.

I Tyskland er der allerede blevet sanktioneret mod de to tyskere, der ses på en video, hvor de deltager i mishandlingen af heste hos Parra. De er allerede nu ekskluderet fra oldenburger-, westfaler- og hannoveranerforbundet og afventer nu det tyske forbunds afgørelse i sagen.

Kilder: The Chronicle of the Horse, Dressage-News, EuroDressage

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen