Simone Blum er verdensmester!

23-09-2018 20:40

Efter en helt igennem fantastisk finale, endte det med at tyske Simone Blum vinder springningen under WEG som første kvinde efter alle diciplinerne blev samlet under WEG i 1990!
 

Copyright Ridehesten.com
Simone Blum under dagens finalerunde. Foto: FEI/Martin Dokoupil
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var spænding lige til det sidste på det flotte stadion i Tryon. Simone Blum og Martin Fuchs viste alle de rutinerede ryttere, at de har nerver af stål, og der er ikke tvivl om at vi kommer til at se meget mere til de to unge ryttere på hhv. 29 og 26 år.

Tiden viste sig at have rigtig stor betydning i den sidste og afgørende runde. Faktisk lykkedes det kun en enkel rytter at ride fejlfrit uden hverken nedrivninger eller tidsfejl, og det var den tidligere olympiske mester Steve Guerdat på den fantastisk velspringende hoppe Bianca e. Balou du Rouet. I alt lykkedes det fem ryttere at ride forhindringerne fejlfrit, men de fire af dem fik så i stedet en eller flere tidsfejl. Den forhindring, som gav flest fejl var bagkanten på tripelbarren, fordi den stod så tæt ud af hjørnet at den var svær at ramme i tilstrækkelig galop til at komme helt ud over banens bredeste spring. For flere af de ryttere som lykkedes med tripelbarren, fik i stedet problemer på det efterfølgende spring.

Top 5
Spændingen begyndte for alvor at stige, da vi ramte de fem bedste ryttere. Her lykkedes det først McLain Ward og Clinta e. Clinton/Lord Pezi at ride banen med en tidsfejl. Efterfølgende kom Steve Guerdat med sin fejlfrie runde, og så blev det tid til Martin Fuchs og Clooney e. Cornet Obolensky/Ferragamo. Det er imponerende hvordan så ung en rytter kan holde hovedet så koldt inde på banen, men det lykkedes og med i alt to tidsfejl var han nu sikret bronzemedaljen!

Den bronzemedalje blev hurtigt skiftet ud til en sølvmedalje, da Max Kühner med Chardonnay e. Clarimo/Corrado I fik to bomme og en tidsfejl rundt på banen. Det var tydeligt at se skuffelsen hos Max, da han red i mål og med sikkerhed vidste, at nu var der ikke længere mulighed for en medalje.

Det betød at med kun en rytter tilbage i mesterskabet, så kunne Martin Fuchs og Steve Guerdat spændt vendte på om deres medaljer ville skifte farve til en højere karat. Men Simone Blum red godt hele vejen og DSP Alice sprang forbilledligt, og da de kom i mål med en tidsfejl var det sikkert og vist, at vi havde fået en ny tysk verdensmester. Så oven i købet den første kvindelige verdensmester siden alle discipliner blev samlet under WEG. En titel der er absolut velfortjent, efter at være eneste ekvipage, der er lykkedes at ride fejlfrit over forhindringerne alle dage.

Ud over at der blev skrevet historie, ved at Simone som første kvinde siden samlingen af disciplinerne vinder springningen under WEG, så blev der også skrevet historie for Schweiz. For dagens medaljer var også de første individuelle medaljer nogensinde til Schweiz – og så blev det til hele to af slagsen.

Som et mesterskab kan udfolde sig
Bare fordi man ser ud til ikke at ende i toppen, er der ikke noget der er givet på forhånd i et mesterskab. Oprindelig skulle Henrik von Eckermann havde været til start i finalen. Men da han trak sig, gav det plads til Carlos Enrique Lopez Lizarazo fra Columbo på hans eminente hoppe Admara e. Padinus/Murano. På vej ind i første runde lå han altså nr. 25 og var dermed første rytter i første runde. Han leverede en flot fejlfri runde. Det betød at han også endte blandt de bedste 12 ryttere, og dermed også fik adgang til den afgørende runde. Endnu engang sprang han en eminent runde, dog med en enkel tidsfejl. På de to runder gik han fra egentligt ikke at have skulle være med i finalen, til at ende på en 5. plads lige bag McLain Ward!

DSP Alice – en særlig hest
På den efterfølgende pressekonference udtalte Simone Blum om dagens ridt og ikke mindst hendes fantastiske hoppe:

”Jeg er så taknemmelig for at være her i dag. Jeg kan ikke beskrive følelsen – det er helt utroligt. Jeg er verdensmester - I dag er virkelig den perfekte dag. Alice sprang virkelig godt hele ugen. Hun har ikke haft nogen fejl i de fem runder, hun sprang alle dage rigtigt godt. Jeg tror, at hun vidste, at i denne uge kunne hun vinde hjertet hos alle i hesteverdenen. Hun føltes så fantastisk at ride på i dag, og jeg tror på at hun også gerne ville vinde i dag”. 

Det samlede resultat af mesterskabet kan ses her. 
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen