Solid medaljehøst ved NM i military

25-09-2022 21:08

Trine Askjær-Jørgensen

To guld- og en sølvmedalje er det i dag blevet til ved NM i military i Norge, hvor en god flok danske ryttere heriblandt flere forsvarende danmarksmestre har været til start

Denne weekend har en række danske militaryryttere været til internationalt stævne i Starum, Norge, for her blev der nemlig afholdt "Nordic Baltic Eventing Championship" bedre kendt som nordisk mesterskab. Ved NM dyster de nordiske lande mod hinanden, som man også kender det fra dressur og springning.

I Starum er der således blevet afviklet både seniorholdmesterskab, junior-/ungrytter-holdmesterskab, ponyholdmesterskab, og individuelle mesterskaber for både seniorer, junior-/ungryttere og ponyryttere.

Efter dressur fredag, terrænspringning lørdag og ridebanespringning i dag, søndag, stod det så endelig klart, hvordan medaljerne fordelte sig, og selvom military ikke er en kæmpestort sport i Danmark, så vil de danske militaryryttere tydeligvis frem i verden; det blev nemlig til to guldmedaljer og en sølv.

NM i military for seniorer
Syv danske senior-militaryryttere var til start i mesterskabet, hvoraf hele tre af dem red til placering. Bedste dansker blev Cecilie Eriksen, der med den røde KWPN-vallak Calvin e. Calypso/ Alchimist red sig til en individuel sølvmedalje med en samlet score på 37,4.

– Jeg er så stolt af Calvin, fordi han ved bare, hvornår det gælder, og han vil sgu vinde ligeså meget som mig. Vi vandt ikke guldet i dag, men vi kunne ikke have gjort det bedre den her uge, så jeg er så glad for at få en sølvmedalje med hjem. Calvin gik et af sine bedste dressurridt i fredags, som placerede os i position til at tage bronze forud for terrænridtet. Desværre er vi ikke de hurtigste, når det kommer til at løbe stærkt, men vi kan få alt det svære til at se og føles let ude på terrænbanerne, og lørdag var ingen undtagelse. Vi røg et par pladser ned i klassementet efter vores tidsfejl, men ridebanespringning er heldigvis en disciplin, vi begge er vilde med, og når jeg sidder på min makker gennem de sidste 11 år, så kan jeg ride ind på banen med is i maven til at komme hele vejen rundt, siger Cecilie Eriksen og fortsætter:

– Jeg er rigtig stolt, og den hest betyder mere, end jeg overhovedet kan sætte ord på. Nu fortjener Calvin en god vinterferie, og så må vi se, hvad næste år byder på.

De to DM-medaljetagere Anne-Dorthe Møller med Polar Fox e. Cooper van de Heffinck/ Clinton og Marie Juul med Ikke 2 e. Ibisco XX/ Landos blev placeret som henholdsvis nr. 4 og 5 med 40,6 og 40,8, altså udenfor medaljerækken, men virkelig tæt på.

Det individuelle resultat for seniorer.

Seniorholdkonkurrencen blev vundet af hjemmeholdet fra Norge, mens sølvet gik til Finland. Det danske seniorrytteres resultat var imidlertid godt nok til, at de kunne hænge bronzemedaljen om halsen og også rejse hjem med metal alle fire. Holdet bestod af:

  • Anne-Dorthe Møller på Polar Fox
  • Bianca Walton på Midt-West Faveur
  • Heidi Nyhus på Konstantin’s Aicha
  • Marie Juul på Ikke 2

Holdresultatet for seniorer.

NM i military for ponyryttere
To individuelle medaljer blev det til for ponyrytterne, der stillede med en stærk flok. DM-vinderen for i år, Sofia Zornig Sylvestersen blev med Gedsagergaards Roberto placeret som nr. 7 med 40,4, men den helt store præstation kom fra holdkammeraten Liva Emilie Grubbe.

Sammen med ponyen Ac-Star Quickie af Engvang red hun til samlet 35.0, som sikrede hende en individuel guldmedalje. Således kan Liva nu kaldes sig vinder af nordisk mesterskab i military for ponyer 2022.

Det individuelle resultat for ponyer.

Oveni det bidragede Sofia og Liva resultater sammen med de to andre ponyryttere på holdet til endnu en medalje. På holdet var udover de to individuelt placerede også Sara Korsbæk Sørensen med Vejgaardens Annabel og Cilja Folman Westh med Solvangs Morning Surprice. De fire pigers flotte resultat på 137.1 betød, at de kunne hænge holdguldmedaljen om halsen i NM i military for ponyer og tage turen i fuld galop på æresrunde rundt på stadion.

Holdresultatet for ponyer.

Stævnets start- og resultatlister.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen