Springbank II VH vinder suverænt med to 10-taller

27-09-2020 14:02

 Med Betina Jæger i sadlen har svensk varmblodshingsten Springbank II VH igen brilleret ved dette års Breeders Trophy i dressur, hvor han netop har vundet finalen 10 for både trav og kapacitet

Copyright Ridehesten.com
Betina Jæger og Springbank II VH. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Springbank II VH e. Skovens Rafael/ De Niro, der er opdrættet af Västra Hoby Stuteri AB ved Tobias Hansson og medejet af Hennix Horses og Helgstrand Dressage, vandt med sin nye rytter Betina Jæger Jensen i sidste weekend mellemrunden i det danske 6-års championat, lige som ekvipagen også vandt den indledende klasse i fredag ved det svenske Breeders Trophy på Flyinge.

Västra Hoby Stuteri AB er repræsenteret i Breeders Trophy med flere opdræt, der klarer sig utroligt godt, og Tobias Hansson fortæller, at det er utroligt vigtigt for stutteriet også at kunne deltage med de heste, der er stationeret i udlandet som Springbank II VH og den 5-årige Mr Grey VH e. Grey Flanell/ Dalwhinnie, der rides af Jessica Lynn Thomas, som er baseret i Tyskland.

Både Mr Grey og Springbank har stået opstaldet hjemme på Västra Hoby under Breeders, og begge har stået i de bokse, hvor de hver især blev født for fem og seks år siden, fortæller Tobias Hansson til Ridehesten.

Springbank II VH vandt det svenske Breeders Trophy som både 3- og 4-års, men sidste år blev hans kræfter fokuseret på det danske championat, som han også vandt med Severo Jurado Lopez, og ekvipagen blev samme år nr. 5 i UVM for 5-års i Ermelo.

I dag dansede Springbank og Betina sig igennem programmet i 6-års finalen med et meget flydende ridt, hvor Springbank II VH og fik demonstreret sit fantastiske temperament og store ridelighed. Travturen var imponerende med stort flow og flotte, markerede overgange med konstant indundergriben og fremragende øgninger. Også galopchangementerne var flydende, rene og gennemsprungne, og i det hele taget en galoptur med et stort flow i en galop, der let lader sig korte og forlænge.

Dommerne Pia Fälth, Magnus Ringmark og Lars Andersson var også vilde med, hvad de så, og de belønnede hingsten med 10 for trav, 9,8 for galop, 9,5 for skridt, 9,0 for ridelighed og 10 for kapacitet. I alt 96,6%!

Västra Hoby Stuteri AB har ikke blot opdrættet 6-års vinderen Springbank II VH men også nr. 2 Bowmore, der ligeledes er en hingst e. Skovens Rafael.

Dressurchampionats start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen