Springføl til fremtidens store stævner på auktion (video)

23-08-2021 18:03

Annika Knudsen Lorentsen

Den 4. september holder Dansk Varmblod Elitefølauktion ved KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg, og her kommer 50 fremragende føl under hammeren. Vi vil løbende præsentere føllene, og her ser vi nærmere på fire fremragende springføl

Copyright Ridehesten.com
Marguerite e. Bøgegården Gladiola/Favorit Ask (opdr. Morten Karst). Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

50 super interessante føl er udvalgt til årets Elitefølauktion, som afholdes af Dansk Varmblod den 4. september på Vilhelmsborg. Auktionen er en live-auktion i forbindelse med Eliteskuet, men man kan byde på føllene online allerede fra den 2. september kl. 17.00. Som optakt til auktionen vil vi løbende præsentere føllene, og her vil vi præsentere fem føl af springafstamning. 

Hingsteføl i absolut bedste klasse
Det smukke hingsteføl Thargos V e. Todt Un Prince Ask/Cavall Ask (opdr. Ole Christensen), med katalog nr. 108, har en fremragende og velbalanceret galop med stor aktion. Dette føl blev det bedste springbetonede hingsteføl i region 5 og er udtaget til Eliteskuet.

Hoppestammen byder på mange konkurrenceheste. Moren til føllet er blandt andre halvsøster til Kito V, som er A-hest i springning, Kia V der har gået Grand Prix og Kathi V, der har et hav af placeringer i klasser tom. 135 cm. 

Se video af føllet nedenfor. 

Smukt skimmel hoppeføl fra stærk hoppestamme
Katalog nr. 109, Frozen La'Be e. Cyrano Ask/Cavall Ask (opdr. Lasse R. Bendixen) er et særdeles smukt hoppeføl med en god udstråling. 

Dette føls hoppestamme er særdeles interessant, og byder på præstationsblod over hele linjen. Moren er Fanny Ask, som er kåret med bronzemedalje og B-hest i springning, mens mormor Feline Ask har deltaget i klasser tom. 160 cm, og blandt andet gået UVM som 7-års. Hoppestammen byder foruden fornævnte på et hav af kårede hopper med medaljestatus og flotte præstationer i sporten. 

Se video af føllet nedenfor.

Hingsteføl til fremtidens store mesterskaber
Katalog nr. 127 er endnu et hingsteføl efter den populære hingst Todt Un Prince Ask. Nygaards Toronto e. Todt Un Prince Ask/Favorit Ask (opdr. Line Nygaard Reisenhus) har masser af udstråling og så har han en særdeles interessant afstamning fyldt med præstationsblod på alle niveauer. 

Både faren og mormoren til dette føl er tidligere danske mestre, og moren Verena Ask er kåret med bronzemedalje, hvor hun opnåede 840 point ved sin sadelkåring. 

Se video af føllet nedenfor.

Smukt hoppeføl med kraftfulde bevægelser
Det sidste føl vi vil præsentere er katalog nr. 128, det smukke hoppeføl Marguerite e. Bøgegården Gladiola/Favorit Ask (opdr. Morten Karst). Dette hoppeføl bevæger sig kraftfuld på samme tid med, at hun kommer let henover jorden. 

Føllets afstamning er præstationsstærk, og faren til dette føl har i en alder af blot 9 år, netop vundet DM for anden gang i træk. Både mormoren og moren til mormoren har gået 160 cm-klasser, så der er masser af topsportsheste at finde i denne afstamning. 

Se video af føllet nedenfor. 

Se hele auktionskataloget HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen