Superhoppen Dublé er tilbage

04-11-2023 18:08

Annika Knudsen Lorentsen

Ved landsstævnet hos Riders Cup, var det i går Maria Hjort Frederiksen der tog sejren i dagens højeste klasse. Det gjorde hun i sadlen på den 15-årige Dublé, som er tilbage i sporten efter mere end to år

Copyright Ridehesten.com
Maria Hjort Frederiksen med Dublé ved DM hos Absolute Horses. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dublé e. Diamant de Semilly/Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen), er en hoppe, som de fleste springinteresserede kender. Under sin rytter og ejer Maria Hjort Frederiksen har den nu 15-årige hoppe mange succesfulde resultater bag sig. 

Ekvipagen har repræsenteret det danske landshold, vundet international Grand Prix 160 cm og taget et utal af topplaceringer på højeste niveau. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Hjort Frederiksen med Dublé. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Udfordringer satte dog en stopper for hoppens stævnekarriere tilbage i 2021, og siden har hun nydt livet hjemme hos Maria, inden hun i juli i år vendte tilbage til stævnebanerne. Indtil videre er det blevet til fem starter for ekvipagen, hvoraf alle er med top-3 placering og hele tre af dem, har de vundet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Senest ved denne weekends landsstævne på Riders Cup, hvor de i går vandt MA1* 135 cm-klassen foran 16 andre ekvipager. 

Copyright Ridehesten.com
Maria med Zodiac D. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Det er ikke kun i sporten, at Dublé har haft og har succes. I avlen er hun allerede mor til syv afkom, hvoraf det seneste blev født i april i år. Hun er blandt andet mor til den kårede hingst Zodiac D e. Zinedine B/ Diamant de Semilly, som var hoppen andet afkom. Zodiac kom til verden i 2018 via embryotransfer, og foruden hans kåring, er han også aktiv stævnehest. Den 5-årige hingst er også med ved stævnet på Riders Cup, hvor han i går gik en flot nulrunde i 115 cm-klassen. 

Start- og resultatlister fra Riders Cup.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen